Olomoucký kraj dá peníze na lékárny. Ty otevřou o svátcích!

Olomoucký kraj dá peníze na lékárny. Ty otevřou o svátcích!
ilustrační foto regionycr.cz

O nedávných Vánocích se velkým tématem na Prostějovsku stala otázka otevření lékáren ve sváteční dny. Řada lidí nevěděla, že druhý vánoční svátek nebude nikde otevřeno. O změnu se přičinil Petr Sokol. Díky jeho iniciativě se kraj začal lékárnami a jejich otevírací dobou o svátcích zabývat.

„Říkal jsem si, že situace nemůže takto zůstat a že by třeba mohl pomoci kraj, který má ve zdravotnictví také své slovo. Oslovil jsem proto náměstka hejtmana Dalibora Horáka (ODS) a popsal mu, co se o Vánocích s lékárnami na Prostějovsku dělo.

Potěšilo mne, že náměstek Horák na základě mé iniciativy vstoupil do jednání s vedením Středomoravské nemocniční, aby se našlo řešení situace pro letošní rok. A našlo se,“ sdělil PvNovinkám Sokol.

Na zajištění lékárenské pohotovostní služby se Olomoucký kraj nakonec dohodl s Českou lékárnickou komorou. Ve svátečních dnech bude v každém okrese Olomouckého kraje otevřena vždy jedna lékárna, a to od 9:00 do 13:00. „Lékárnám, které se přihlásí k poskytování lékárenské pohotovostní služby o svátcích, poskytne Olomoucký kraj příspěvek 4000 korun na pokrytí nezbytných výdajů,“ uvedla mluvčí hejtmanství Kamila Navrátilová.

Informace o otevírací době lékáren o svátcích najdou lidé na webu hejtmanství, v měsíčníku Olomoucký kraj, na internetových stránkách obcí s rozšířenou působností nebo v nemocnicích poskytujících lékařskou pohotovostní službu. (ber)

Poslat nový komentář