Společnost Lidl navyšuje mzdy a zavádí systém podpory zaměstnanců

Společnost Lidl navyšuje mzdy a zavádí systém podpory zaměstnanců
ilustrační foto Lidl

Společnost Lidl od 1. března 2023 opět navyšuje mzdy a rozšiřuje i portfolio nabízených benefitů. Zaměstnanci se dočkají vyššího stravného a nově také bezplatného Programu podpory, který je určen nejen zaměstnancům, ale i jejich rodinným příslušníkům. Doplní tak stávající benefity v podobě až 30 dní dovolené v roce, MultiSport karty či placeného volna v první školní den svého prvňáčka. Na zajištění atraktivního pracovního prostředí se Lidl soustřeďuje dlouhodobě a již podruhé získal prestižní ocenění Top Employer.

Od 1. března dojde u zaměstnanců na provozních pozicích k trvalému navýšení mezd. Ty samozřejmě vzrostou nejen při nástupu, ale také po odpracování 1., 2. a 3. roku. Nástupní mzda na pozici prodavač(ka)/pokladní při úvazku 40 hodin týdně vzroste na 30 700 Kč, po 3 letech pak na 33 000 Kč. V Praze s ohledem na specifický pracovní trh bude nástupní mzda nově činit 33 300 Kč, po 3 letech bude garantovaná navýšená mzda 36 600 Kč. V logistických centrech pak nástupní mzda na základní pozici kompletáře při čtyřicetihodinovém úvazku vzroste na 39 467 Kč, po 3 letech se mzda navýší na 43 467 Kč.

Společnost Lidl pravidelně navyšuje nejen mzdy, důraz klade také na nefinanční benefity. Od 1. února 2023 tak zaměstnanci i jejich blízcí mohou využít například Programu podpory – bezplatného důvěrného externího poradenství v psychologické, právní i finanční oblasti. „Uvědomujeme si, jak moc je nejen v pracovním, ale i osobním životě důležitá psychická pohoda. Rozhodli jsme se proto poskytnout servis všem kolegyním, kolegům a jejich rodinám, kteří se ocitli v obtížné životní situaci nebo jen hledají radu a nevědí, na koho se obrátit,“ popisuje generální ředitel společnosti Lidl Pavel Stratil. Zájemcům jsou k dispozici kvalifikovaní externí poradci, kteří zajistí bezplatnou a důvěrnou pomoc, a to 24 hodin denně a 7 dní v týdnu. (red)

Poslat nový komentář