Koncert ve varně Pivovaru Litovel

Koncert ve varně Pivovaru Litovel
ilustrační foto pivovar Litovel

V pivovaru Litovel se uskuteční výjimečný koncert klasické hudby. V jeho historické varně s varnými nádobami uloženými v kardinálském mramoru zazní 9. listopadu tóny sonáty Ludwiga van Beethovena i houslové sólo ze skladeb Josefa Suka.

Varna Pivovaru Litovel bude již pošestnácté hostit vynikající interprety klasické hudby, oceněné na národních i mezinárodních soutěžích. Dne 9. listopadu v 19 hodin vystoupí v unikátním pivovarnickém prostředí houslista Jiří Vodička a klavírista Martin Kasík, kteří zahrají sonátu č. 9 opus 47 „Kreutzer“ skladatele Ludwiga van Beethovena, houslové sólo Josefa Suka z pohádky Radúz a Mahulena a Rondo capriccioso op. 28 francouzského skladatele Camilla Saint-Saëns. Zazní také Fantasie „Carmen“ op. 25 z roku 1883 španělského hudebního skladatele romského původu Pabla de Sarasata.

„Opět se nám podařilo pozvat do pivovaru interprety známé u nás i v zahraničí,“ říká ředitel Pivovaru Litovel Lumír Hyneček. „Litovelské pivo často doprovází hudba, každoročně pořádáme festival Litovelský Otvírák, který nabízí populární skupiny a nově i elektronické žánry, je proto skvělé, že můžeme nabídnout také vážnou hudbu v inspirativním prostředí naší historické varny,“ dodává.

Milovníci klasické hudby se na koncertě mohou těšit na Jiřího Vodičku, od roku 2015 koncertního mistra České filharmonie, sólistu a komorního hráče. Bude hrát na italský nástroj Joseph Gagliano 1774. Doplní ho Martin Kasík, vynikající klavírista a vítěz prestižní světové soutěže Young concert artists competition v New Yorku v roce 1999. Jako sólista vystupoval s věhlasnými symfonickými orchestry z celého světa, například z Chicaga, Berlína, Zurichu, ale také z České filharmonie Praha. (red)

 

Poslat nový komentář