Čtyřikrát na bedně! Pivovar Litovel bere z Českého piva zlato, dvě stříbra a bronz

Čtyřikrát na bedně! Pivovar Litovel bere z Českého piva zlato, dvě stříbra a bronz
Foto Litovel

V Pivovaru Litovel mají velký důvod k oslavám. Na soutěži České pivo 2020 získala medaili hned čtyři jeho piva. První příčku si vydobyl tmavý ležák Premium Dark. Stříbrnou medaili udělila odborná porota pivní stálici – pivu Litovel Moravan – a také nealku Litovel Pomelo. Bronz si z Českého piva odnáší Litovel Free, které je rovněž bez alkoholu.

Pivovar Litovel se degustační soutěže České pivo, v níž o přízeň pivních expertů bojují pivovary z celé republiky, účastní každý rok a je pravidelným medailistou. „Z ocenění v nejvýznamnější degustační soutěži u nás máme samozřejmě nesmírnou radost. Naše piva na ní patří dlouhodobě k těm nejvíce oceňovaným, což řadí litovelský pivovar mezi ty vůbec nejúspěšnější v republice. Troufám si tvrdit, že za tím stojí kombinace našeho pečlivého přístupu, který začíná už výběrem kvalitních surovin z úrodné Hané, poctivosti při vaření piva i umu litovelských pivovarníků. Díky tomu vaříme tradiční pivo, které oceňují naši konzumenti i odborníci,“ říká Petr Kostelecký, sládek Pivovaru Litovel, který ocenění v zahradě Senátu Parlamentu České republiky přebíral. Zlatou medaili si mezi porotci vysloužilo pivo Litovel Premium Dark. Tento tmavý ležák vyniká vyváženou jemně karamelovou chutí a přirozeně působícím řízem. Stříbrnou příčku ve svých kategoriích vybojovalo nealkoholické pivo s chutí citrusových plodů a příjemným řízem Litovel Pomelo společně s mezi štamgasty oblíbeným světlým pivem Litovel Moravan. Pro něj je typická intenzivní hořkost, střední plnost a výborný říz. A s bronzem zazářilo i nealko Litovel Free, pivo výrazné přirozené hořkosti a plné sladovo-chmelové chuti.

Degustační soutěž České pivo každoročně vyhlašuje Český svaz pivovarů a sladoven. Objektivitu soutěže zajišťuje Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, který je odborným garantem. Senzorické vlastnosti přihlášených piv hodnotí ve dvou kolech čeští sládci a další odborníci. (red)

Poslat nový komentář