Výstava Má vlast cestami proměn sbírá tipy

Výstava Má vlast cestami proměn sbírá tipy
ilustrační foto

Má vlast cestami proměn – to je projekt, který už desátým rokem přináší živoucí doklady o pozitivních změnách naší země. Ukazuje například svědectví o  proměnách polorozbořených staveb v  důstojné objekty s užitečnou náplní, o poškozených lokalitách navrácených k přírodním principům, o zvelebených parcích, nádražích, náměstích a návsích. Přispívá k posílení osobního i národního sebevědomí a k šíření dobré pověsti naší země v zahraničí.

Putovní výstavu pořádá Asociace Entente Florale CZ – Souznění z.s. a Národní kulturní památka Vyšehrad. Olomoucký kraj se již čtyřikrát zúčastnil této krásné výstavy a rád nadále bude prezentovat proměny ve svém kraji. Jedná se o jedinečnou příležitost, jak ocenit a také povzbudit úspěšné autory proměn, vyzdvihnout obce z našeho regionu. V našem regionu se proměnou chlubí třeba oranžerie zámku v Čechách pod Kosířem, škola v Čelechovicích na Hané, část regenerované Tylovy ulice v Prostějově či dům s pečovatelskou službou Vrbátky.

Pokud se i ve vašem okolí odehrála pozitivní změna v obci, nabídněte ji k prezentaci na výstavě. Kontaktujte Janu Olivíkovou z Odboru strategického rozvoje kraje (telefon 585  508  322, e-mail j.olivikova@olkraj.cz). Podrobné informace o Národní putovní výstavě jsou k dispozici na adrese www. cestamipromen.cz. (ber)

Poslat nový komentář