Proč ve Zlaté bráně chybí McDonald’s?

Proč ve Zlaté bráně chybí McDonald’s?
ilustrační foto David Vančík

 

Když jsme v květnu letošního roku informovali o tom, že firma KFC otevře v Prostějově pobočku, ve hře byl tehdy i další hráč, McDonald’s. Jeho mluvčí tehdy PvNovinkám potvrdila, že vyhodnocují několik lokalit, kde by provozovna mohla být. Jednou z nich byla podle dobře informovaného zdroje i Zlatá brána.

„Předpokládáme, že ve střednědobém horizontu otevřeme restauraci typu McDrive včetně McCafé, dětského hřiště, venkovní terasy a rozšíříme tak dostupnost našich restaurací v tomto regionu,“ konstatovala Drahomíra Jiráková z McDonald’s ČR.

Z dobře informovaného zdroje PvNovinky zjistily, že McDrive chtěl „mekáč“ otevřít právě ve Zlaté bráně. „Provozovnu, kde by se zákazníkům objednávky vydávaly z okénka přímo do auta, chtěli mít tam, kde je dnes masna,“ konstatoval zdroj, podle kterého ale mezi řetězcem a majiteli k dohodě nedošlo. Drahomíra Jiráková dnes PvNovinkám pouze potvrdila, že řetězec zájem o provozovnu v centru Prostějova měl, ale z projektu sešlo. Vedení Zlaté brány se zatím redakci nevyjádřilo. McDonald’s ČR podle slov Jirákové nadále pokračuje v tipování lokalit. (ber)

Poslat nový komentář