Knihovna otevře už v pondělí! V omezeném režimu, pročtěte!

Knihovna otevře už v pondělí! V omezeném režimu, pročtěte!
ilustrační foto

Od pondělí 27. dubna 2020 obnovuje Městská knihovna Prostějov částečně provoz pro veřejnost. Knihovna bude fungovat v omezeném režimu.

Provoz knihovny bude obnovován postupně. Budova zůstane nejméně první dva týdny (tedy do 8. května 2020) pro veřejnost uzavřena a příjem a výdej výpůjček bude probíhat přes okno v přízemí. Vzhledem k prostorovým možnostem knihovny a očekávanému náporu návštěvníků nelze jiným způsobem zajistit bezpečnost jak čtenářů, tak zaměstnanců knihovny a dodržet všechna vládní nařízení. 

Čtenáři budou moci vrátit knihy, které mají doma půjčené, a budou si moct vyzvednout balíček předem objednaných knih. Knihy můžete objednávat nejlépe přes internet prostřednictvím služby „odlož knihu“ nebo e-mailem, telefonicky, případně prostřednictvím papírového formuláře u knihovny. Každý čtenář si může objednat max. 5 výpůjček. Vyzvednout si je budete moci, jakmile vám přijde potvrzení o připravených výpůjčkách. Vrácené knihy musí být ponechány pět dní v karanténě, až poté mohou být nabídnuty dalším čtenářům.

Hlavní budova knihovny bude otevřena od 8 do 18 hod., dětské oddělení od 10 do 17 hod. Otevřeny budou i pobočky na sídl. Svobody (pondělí 11-17 hod.) a na ul. Studentská (čtvrtek 11-17 hod.) Před knihovnou dodržujte rozestupy a mějte roušku.

"Pokud do knihovny nutně nemusíte, odložte, prosím, svoji návštěvu na pozdější dobu, až nebudou platit tato omezení. Nemusíte mít obavu, všechny stávající výpůjčky i rezervace jsou prodloužené až do 1. června 2020 a upomínky nenabíhají. Přispějete tak nejen k bezpečí nás všech, ale také k lepšímu rozjezdu knihovny. Zatím nemůžeme předvídat další vývoj situace. Aktuální informace budeme zveřejňovat na našem webu (www.knihovnapv.webnode.cz) a facebooku. Děkujeme za trpělivost a pochopení. Těšíme se na vás," vzkazuje ředitel Aleš Procházka.

„Ačkoliv ještě před pár dny avizovala vláda České republiky, že otevření knihoven plánuje až na počátek června, zareagovala prostějovská knihovna na posun termínu promptně. Chtěla bych proto zaměstnance i ředitele knihovny pochválit za tento přístup. Je samozřejmostí, že zaměstnanci budou pracovat za zvýšených bezpečnostních opatření, budou vybaveni rukavicemi, ochrannými štíty, k dispozici bude i desinfekce,“ uvedla náměstkyně primátora Milada Sokolová. (red)

Poslat nový komentář