Jména zesnulých je možno vtesat do kamene

Jména zesnulých je možno vtesat do kamene
ilustrační foto MMP

 

Vsypová loučka u kolumbária na prostějovském městském hřbitově je nově doplněna o desku z černé žuly. Pozůstalí, kteří využijí takové uložení ostatků svých příbuzných, mohou zde jejich památku zvěčnit. Okolí ještě čeká estetická úprava.

„Jde o to, že někteří lidé nechtějí mít místo vsypu zcela anonymní. Mohou proto jméno svých příbuzných nechat vytesat do kamene. Písmo bude jednotné. Pozůstalí mají alespoň touto formou možnost připomenout své příbuzné,“ uvedl náměstek primátora Jiří Pospíšil a dodal, že desku z černé žuly bude možné využít ještě před oslavou dušiček.Pozůstalí si mohou objednat nápis se jménem a daty narození a úmrtí příbuzného u správce hřbitova.

Tuto desku, včetně jejího návrhu, zhotovila renomovaná místní firma, Kamenictví Mejzlík. Vzpomínková deska přišla město na 25.773 Kč s DPH. (red)

Komentáře

Aby u toho nechyběl pan POpulista Pospíšil. Teď by měl obíhat dvojnásobek akcí, když je všem obyvatelům jasné, že se na radnici rozdávají peníze a pan Pospíšil je ten největší odběratel. 

Poslat nový komentář