Na budoucí podobě místního nádraží se intenzivně pracuje

Na budoucí podobě místního nádraží se intenzivně pracuje
Ilustrační foto ber

Osud prostějovského místního nádraží vzbudil před časem ve městě velké emoce. Správa železnic totiž zveřejnila jeho plánovanou podobu. Ta ovšem upřednostnila demolici původního objektu a výstavbu nového. Na základě jednání s městem Prostějovem nyní pracuje na několika variantách.

Na konci října převzala Správa železnic stavebně technický průzkum. Podle jeho výsledků se dále rozhodne o dalším využití budovy a míře potřebných investic. Ve hře je stále několik variant. „Tou první je možnost, že Správa železnic vybuduje novou technologickou budovu a opraví stávající původní výpravní budovu, včetně budovy bývalého ředitelství cel a pošt. Celý objekt bude nabídnut Magistrátu města Prostějova,“ sdělil PvNovinkám mluvčí SŽ Marek Illiaš. „Další, tzv. minimalistickou variantou, je oprava pouze původní historické budovy a vestavba technologie Správy železnic do této budovy. V této variantě lze v případě zájmu umístit i provozovnu České pošty.  Zbývající volné prostory by byly k dispozici pro využití Magistrátu města Prostějova, případně služebnu Policie České republiky,“ představil další variantu Illiaš.

Podle jeho slov Prostějov SŽ sdělil, že Česká pošta má, na rozdíl od původního vyjádření, zájem na umístění své pobočky. „Pošta bude znovu oslovena. Magistrátu budou předány podklady s odhadem volné plochy, která bude k dispozici. Město přislíbilo zpracovat požadavek na využití volných prostor jím, případně dalšími subjekty. Opravované prostory lze již dispozičně přizpůsobit pro potřeby případných budoucích zájemců“, dodal mluvčí.

„Město Prostějov preferuje zachování celé stávající budovy místního nádraží a spolupracuje se SŽ ve věci budoucího všestranného využití budovy a okolních pozemků, včetně zachování pobočky České pošty,“ potvrdil PvNovinkám náměstek primátora Jiří Rozehnal. (ber)

Poslat nový komentář