Moravskou ulici čeká rozšíření

Moravskou ulici čeká rozšíření
Foto MMP

Nedostatečná šířka ulice Moravská a s tím spojené dopravní problémy – téma, kterým se zabývala Rada města Prostějova. Pro řešení této situace odsouhlasila finance na zpracování projektové dokumentace, která má být podkladem pro stavební úpravu lokality. Stížnosti obyvatel na šířku příjezdové asfaltové komunikace, špatně odtékající dešťovou kanalizaci a komplikované parkování v lokalitě byly důvodem vzniku projektu s názvem "Úprava a rozšíření příjezdové cesty na ulici Moravská", který má tyto problémy odstranit. 

„Na tuto situaci nás upozornili lidé z domů Moravská 1-6. Komplikace tady hlavně způsobuje zmíněná šířka vozovky. Motoristé zde parkují částečně na trávnících, přejíždějí obrubníky, blokují průjezd sanitkám, hasičům, dešťová kanalizace je prorostlá kořeny stromů a neumožňuje opravu,“ vysvětlil důvody projektu první náměstek primátorky Zdeněk Fišer. Rozsah projektových prací byl stanoven tak, aby byly provedeny úpravy příjezdové komunikace ke stávajícím bytovým domům a vybudování nového parkoviště, tak aby zde zůstal prostor pro průjezd integrovaného záchranného systému.

„Jako ekonomicky nejvhodnější byla vyhodnocena cenová nabídka společnosti ALFAPROJEKT OLOMOUC, a.s., ve výši 165 tisíc korun bez DPH. Následovaly další dvě za částky 182,7 a 310 tisíc korun bez DPH,“ doplnil čísla Fišer s tím, že v rozpočtu města Prostějova na rok 2016 jsou na předmětnou akci vyčleněny finanční prostředky ve výši 150 tisíc korun. Na zpracování předmětné projektové dokumentace Rada města Prostějova odsouhlasila vyčlenit částku ve výši 50 tisíc korun. (red)

Poslat nový komentář