Muzeum kočárů otevře opět spanilá jízda po kraji

Muzeum kočárů otevře opět spanilá jízda po kraji
ilustrační foto

I když první akci letošního roku má již Muzeum kočárů v Čechách pod Kosířem za sebou, slavnostní otevření sezóny ho teprve čeká. Uskuteční se 31. března v podobě výstavy parkových kočárů a tradiční spanilé jízdy cestovním kočárem po Olomouckém kraji. 

"Z důvodu přestavby muzea letos rušíme akci Velikonoční tradice v Muzeu kočárů," uvedl ředitel muzea Václav Obr. Pětadvacátého května se z Čech pod Kosířem vydá historický kočár na Noc kostelů v Prostějově. Jedenáctého července slaví Muzeum historických kočárů 9. výročí otevření, můžete se těšit nejen na dort, ale i na komentované prohlídky a videoprojekci. 

Ve dnech 21. a 22. července pořádá muzeum akci roku - už jedenáctý JOSEFKOL 2018, mezinárodní sraz mistrů řemesla kolářského a kočárnického, který se uskuteční jako vždy v zámeckém parku v Čechách pod Kosířem. V září se kočáry objeví na Hanáckých slavnostech v Prostějově a v prosinci se uskuteční tradiční adventní večery v Depozitáři Muzea kočárů. 

"Muzeum je do 30. března otevřeno pouze na objednávku, od 31.3.2018 do 31.10.2018 máme otevřeno denně kromě pondělí od 9 do 17 hodin," upozornil Václav Obr. (ber) 

Poslat nový komentář