Opravu Myší díry zdržely majetkoprávní vztahy

Opravu Myší díry zdržely majetkoprávní vztahy
ilustrační foto
Další fotky: 
Opravu Myší díry zdržely majetkoprávní vztahy

Dlouho avizované opravy takzvané „Myší díry“ v Říční ulici ve Vrahovicích zdržely majetkoprávní vztahy a zpoždění územního řízení. Nyní už je jasné, že rozšíření vozovky bude hotovo v květnu letošního roku.

„Příprava a povolení investiční akce byly velmi časově náročné, a to z důvodu řešení majetkoprávních vztahů se soukromými vlastníky a s obcí Držovice. K dalšímu zpoždění došlo při průběhu územního řízení, kdy Odbor rozvoje a investic (dále ORI) obdržel žádost Stavebního úřadu o doplnění stanovisek Ředitelství silnic a dálnic a Ministerstva dopravy,“ vysvětlil vedoucí Odboru rozvoje a investic Antonín Zajíček s tím, že územní rozhodnutí s nabytím právní moci obdržel ORI dne 12. 1. 2018. Nyní probíhá stavební řízení a pracovníci ORI předpokládají, že stavební povolení by mohlo být vydáno v půlce března.

„V současné době probíhá příprava výběrového řízení na dodavatele stavby. Předpoklad zahájení realizace akce je od 04/2018 s dokončením do 05/2018,“ dodal Zajíček.

Město v minulém roce směnilo a vykoupilo některé pozemky, nutné k rozšíření vozovky.

Komunikace, která je stále více využívána motoristy k cestám do nákupní zóny v Držovicích, je úzká a dvakrát lomená de facto v pravém úhlu. „Chceme ji v rámci možnosti narovnat," potvrdil náměstek Jiří Pospíšil. Silnice bude splňovat příslušné normy a rozšíří se na šest metrů. "Bohužel s podjezdem nic nenaděláme, jednak nám nepatří, druhak jeho přestavba není možná," dodala primátorka Alena Rašková. (ber)

Komentáře

Dnes je 28.5.2018 a práce na slibovaném úseku oprav ještě ani nezačaly.Soudruzi asi někde udělaly chybu?Pokud tedy za opravu nemyslí polátání děr po zimě. Jako se vším,samé sliby a skutek utek.Zajímalo by mne co způsobilo zdržení????

Poslat nový komentář