Termín opravy Myší díry je opět odsunut! Na prázdniny

Termín opravy Myší díry je opět odsunut! Na prázdniny
ilustrační foto ber

Jak PvNovinky v dubnu informovaly, do konce května se měly rozběhnout práce na rekonstrukci takzvané Myší díry, která spojuje Vrahovice s nákupní zónou v konečné ulici. Jenže opět je všechno jinak. Práce začnou nejdříve o letních prázdninách.

Příprava a povolení investiční akce byly velmi časově náročné z důvodu řešení majetkoprávních vztahů se soukromými vlastníky a s obcí Držovice. K dalšímu zpoždění došlo při průběhu územního řízení, územní rozhodnutí s nabytím právní moci obdržel ORI 12. 1. 2018. Stavební povolení je již vydáno, 30. dubna bylo ukončeno výběrové řízení. "Následně bude vybrána nejvýhodnější nabídka a bude podepsána smlouva o dílo. Předpokládaný termín zahájení realizace je druhá polovina měsíce května," sdělil v dubnu PvNovinkám Petr Brückner z ORI. 

Jenže datum realizace se opět posunulo, a to až na začátek letních prázdnin. "Museli jsme čekat na uplynutí lhůty pro odvolání vůči výsledku výběrového řízení. Následně se ukázalo, že stavba se prodraží z 1,4 milionu na 1,8 milionu korun, a tak Rada města Prostějova musela na svém posledním zasedání schválit rozpočtové opatření. Navýšení musí schválit Zastupitelstvo města, které se sejde 11. června. Ve chvíli, kdy budou všechny finanční převody ukončeny, začne se pracovat," vysvětlil náměstek primátorky Zdeněk Fišer. 

Město v minulém roce směnilo a vykoupilo některé pozemky, nutné k rozšíření vozovky.

Komunikace, která je stále více využívána motoristy k cestám do nákupní zóny v Držovicích, je úzká a dvakrát lomená de facto v pravém úhlu. Silnice bude splňovat příslušné normy a rozšíří se na šest metrů. "Bohužel s podjezdem nic nenaděláme, jednak nám nepatří, druhak jeho přestavba není možná," dodala primátorka Alena Rašková. (ber)

 

Komentáře

Presne, hned i nas to napadlo, který rok???

" Práce začnou nejdříve o letních prázdninách." A který rok??

Poslat nový komentář