Širší komunikace a chodník u "myší díry" si vyžádá směnu částí pozemků

Širší komunikace a chodník u "myší díry"  si vyžádá směnu částí pozemků
ilustrační foto

Více zeleně, širší komunikace a výstavba chodníku v Říční ulici v Prostějově. Téma, které podpořili radní a dále je budou řešit zastupitelé.

Rada města Prostějova odsouhlasila záměr směny části pozemků nutných pro vybudování bezpečnější a širší komunikace a výstavbu chybějícího chodníku.

Podmínkou stavby je dohoda o směně. Jakmile bude věc vyřízena, může město začít dělat legislativní kroky směřující k vybudování komunikace a chodníku.

„Jde o krok, který nám pomůže získat větší prostor pro vybudování nové komunikace a chodníku v oblasti u takzvané Myší díry. Lidé si zde dlouhodobě stěžují na dopravní obtíže, které způsobuje úzká silnice a absence chodníku. Abychom se mohli pustit do stavby a lidem vyhovět, považujeme směnu pozemků za klíčovou,“ nastínil první náměstek primátora Jiří Pospíšil a dále uvedl:

„Žadatel o směnu je vlastníkem zaploceného areálu letního posezení Na Rybníčku ve Vrahovicích zahrnujícího i části pozemků ve vlastnictví statutárního města Prostějova, které má v nájmu. Má zájem je získat do svého vlastnictví z důvodu plánu realizace dalších úprav areálu. Za tyto pozemky nabízí část pozemku kolem vnějšího odvodu areálu sousedící se stávající vozovkou. Směna pozemků, pokud ji zastupitelé odsouhlasí, umožní městu rozšířit vozovku o zhruba dva metry a zlepšit zprůjezdnění úzké silnice po celém obvodu areálu.“ (red)

Komentáře

A co tak začít konečně stavět pořádné silnice než rozšiřovat kozí stezky?Prostějov má odbor dopravy vedený šílenci.Ani jedna silnice nenavazuje na silnice stejné katagorie,ale vyšší řády jsou končena na řádech nižších.To nevyřeší kruháče,ale udělat v tom silničním nepořádku,pořádek.

Poslat nový komentář