Myší díra se otevře před Vánoci. Na chvíli

Myší díra se otevře před Vánoci. Na chvíli
Foto ber
Další fotky: 
Myší díra se otevře před Vánoci. Na chvíli
Myší díra se otevře před Vánoci. Na chvíli

Pokud jste se radovali, že tzv. „myší díra“ v Říční ulici bude po opravách otevřena 1. prosince, radovali jste se marně. Zmíněný úsek je stále označen jako slepá ulice, a to jak ve směru z Vrahovic, tak od nákupní zóny v Konečné. Jak to tedy s otevřením frekventované zkratky bude, se PvNovinky otázaly náměstka primátora Jiřího Rozehnala.

„Regenerace sídliště Svornosti a rekonstrukce silnice kolem rybníčku jsou dvě samostatné akce. Ta druhá (silnice u rybníčku) byla 1. 12. 2022 zkolaudována a v pátek uvedena do provozu. Nicméně vzhledem k tomu, že navazuje na právě rekonstruovanou část ulic Tovární a Říční, platí zde omezení z důvodu probíhající stavby,“ uvedl Rozehnal. V praxi to znamená, že pro území vymezené dopravním značením platí omezení vjezdu, tj. do těchto prostor mohou vjet obyvatelé sídliště a dotčených nemovitostí a zaměstnanci dotčených firem, vyložit náklad, ale nesmí zde stát. Musí dbát zvýšené opatrnosti, projíždí stavbou, kde může dojít k úrazu či poškození vozidla. Na to vše pravidelně dohlíží Městská policie.“

„Dopravní omezení skončí nejpozději 20. prosince 2022, abychom mohli umožnit během vánočních svátků neomezené parkování na již nově vybudovaných parkovacích plochách. Opětovně budou obnovena od 9. ledna 2023 až do doby skončení stavebních prací. Omlouváme se za tato omezení, ale stavba takovéhoto rozsahu se bez omezení nedá realizovat,“ dodal náměstek. (ber)

Poslat nový komentář