Víme, jak o svátcích nakoupíme

Víme, jak o svátcích nakoupíme
ilustrační foto pixabay

V prvním červencovém týdnu si připomínáme hned dvě významné události – nejprve Den Slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje (5. 7.) a potom Den upálení Mistra Jana Husa (6. 7.). Ani pro jeden z těchto svátků ale neplatí omezení, která se vztahují na maloobchodní prodejny a další provozovny (zastavárny, bazary, výkupny odpadu apod.) s plochou nad 200 metrů čtverečních. Pravděpodobně tedy bez problému nakoupíte vše, co potřebujete.

„Pro zákazníky, kteří rádi využívají státních svátků k nakupování, máme dobré zprávy. V úterý 5. července i ve středu 6. července totiž zůstanou všechny naše prodejny otevřené,“ uvedla Dana Bratánková, manažerka BILLA ČR. Zákazníci si podle ní nakoupí ve všech prodejnách BILLA podle standardní otevírací doby. Některé řetězce jako Lidl nebo Penny Market dokonce přes prázdniny prodlužují svou otevírací dobu.

U menších prodejců se vám může stát, že bude zavřeno. Spousta Čechů si totiž právě během prvního červencového týdne bere volno, aby ušetřila maximum dovolené a co nejdříve vyrazila s dětmi na prázdniny.

Jak potvrzuje Svaz obchodníků České republiky (SOČR) situace bohužel stále není přehledná, proto doporučujeme sledovat webové stránky daných prodejců nebo nákupních center, kde byste se měli dozvědět o případném uzavření nebo změně otevírací doby. (red)

 

Poslat nový komentář