Krasický rybník. Poházené láhve od alkoholu i popelnice v něm

Krasický rybník. Poházené láhve od alkoholu i popelnice v něm
ilustrační foto

Tak si zpestřovaly volno partičky mladých lidí u krasického rybníka. Na nepořádek včetně popelnice vhozené do vodní nádrže si stěžovali lidé z okolí.

„Jsem rád, že jsem nebyl většinu víkendu doma, stačila mi jen v sobotu odpolední vycházka s návštěvou kolem břehu a bohužel jsem se styděl, co je dnešní mládež schopna udělat a zničit, přes den i v noci. Krasický rybník byl o víkendu také v obležení několika aut, která parkovala přímo na březích, parta mladíků si prý udělala parkoviště motorek u vpustě rybníka a spolujezdci mohli zapařit...,“ píše jeden ze stěžovatelů, který zaslal odboru správy a údržby majetku města také fotografie dokumentující stav kolem rybníka.

„Je to opravdu tragédie, jak se někteří lidé chovají. Rozhodli jsme se, že přesuneme dvě lavičky, které byly schované za stromy, na volné prostranství. Právě tyto lavičky totiž nejvíce lákaly výrostky k obdobné zábavě. Dále jsme instruovali městskou policii, aby vysílala do lokality častější kontroly,“ potvrdil 1. náměstek primátora Jiří Pospíšil.

Město Prostějov zároveň apeluje na všechny občany, ať už v okolí krasického rybníka bydlí, či jdou třeba jen procházkou kolem, aby neváhali přivolat hlídku, pakliže vidí, jak někdo dělá nepořádek nebo ruší noční klid. (red)

Poslat nový komentář