Po obchvatu Prostějova budeme od ledna jezdit zadarmo

Po obchvatu Prostějova budeme od ledna jezdit zadarmo
ilustrační foto

Od ledna příštího roku ministerstvo dopravy zruší povinnost mít dálniční známku na dalších 11 úsecích českých dálnic, v celkové délce 111 kilometrů. Jedná se například o vjezdy do Prahy a část pražského okruhu, dálnice kolem Plzně, Ústí nad Labem, Berouna, Olomouce a Prostějova.  

„Chceme vyjít vstříc všem místním řidičům, aby se dálnici kvůli poplatku nevyhýbali a zbytečně nejezdili skrze město po silnicích nižších tříd. Vyjmutím dalších jedenácti úseků navážeme na naše loňské kroky, které se osvědčily. Městům se jednoznačně ulevilo a starostové měst, kudy vedla objízdná trasa pro všechny bez dálniční známky, naše kroky hodnotí pozitivně. Současně se potvrdil náš odhad, že nedojde k ekonomické ztrátě. Prodej dálničních kuponů v letošním roce naopak roste,“ uvedl ministr dopravy Dan Ťok. Výjimky se dočkají i úseky u Olomouce na dálnici D35, kde nebude zpoplatněn úsek až k silnici I/55, a pětikilometrový úsek na D46 kolem Prostějova. (Zdroj MD ČR)

Komentáře

Už vidím strejdy "klobouky", jak u Tesca najedou na "hanáckou dálnici" a u Vitany sjedou. Pokud ten sjezd zvládnou..... To se fakt městu uleví!!
Místo podpory severního obchvatu, který je v nedohlednu, se jako úspěch prezentuje taková drobnost. Tedy krajské volby na krku. Což tak trochu zamlžit, že??

Poslat nový komentář