Most na cyklostezce do Smržic měl být hotový do konce května

Most na cyklostezce do Smržic měl být hotový do konce května
foto Magistrát města Prostějova

Cyklostezka z Prostějova do Smržic je stále zapovězenou trasou. Vzhledem k budování takzvaného severního obchvatu a s tím spojeného mostu nad komunikací, je její provoz již nějaký čas uzavřen. Probíhající stavební práce ale naznačují, že se situace pro cyklisty brzy změní.

„Most přes cyklostezku Prostějov – Smržice bude kompletně hotov do konce května 2021, pak bude následovat (po dohodě s investorem – hejtmanstvím a zhotovitelem - společnostmi Strabag a Eurovia) dílčí kolaudace. No a po uplynutí zákonných lhůt, bude možné cyklostezku znovu zprovoznit a to, jak odhadujeme od 1. 6. 2021. Jen doplním, že nový most bude mít z důvodu bezpečnosti LED osvětlení v zábradlí. Děkuji cyklistům za trpělivost a mohu slíbit, že se již brzy dočkají jednodušší cesty do práce nebo za turistikou,“ uvedl náměstek primátora Jiří Rozehnal, který má rozvoj a investice města ve svém pracovním referátu.

Investorem stavby severního obchvatu za 355 milionů korun je Olomoucký kraj, město Prostějov se na projektu taktéž finančně podílí. Práce by měly být kompletně hotové na jaře roku 2022. (red)

Poslat nový komentář