Město položí další střípek do mozaiky cyklostezek

Město položí další střípek do mozaiky cyklostezek
ilustrační foto

Generel cyklistické dopravy vypracovaný Městem Prostějov zahrnuje více než 80 kilometrů cyklostezek a tras. Z tohoto cíle je již vybudováno kolem 20 kilometrů. Běh na dlouhou trať, přesto by záměr města měl být beze zbytku realizován během několika let. Nepatrným zlomkem tohoto objemu je nově připravovaný úsek, který prodlouží stávající cyklostezku v ulici U Stadionu.
„Město Prostějov zahájí 7. 11. 2011 výstavbu cyklostezky v ulici U Stadionu (od víceúčelové sportovní haly) po ulici Kostelecká. Dodavatelem stavby je firma SKANSKA a.s. Cena akce včetně DPH je přibližně 1 200 tis. Kč. Dokončení první etapy je plánováno na 19. 12. 2011. Po dobu stavby bude ulice U Stadionu jednosměrná ve směru od ulice Kostelecká. Autobusová doprava bude odkloněna přes ulici Fanderlíkova ve směru od nové polikliniky. Parkoviště u zimního stadionu bude částečně omezeno v průběhu stavby,“ zní zpráva tiskové mluvčí prostějovské radnice Jany Gáborové.
Dokončení této trasy je technickým řešením, které přispěje k bezpečnosti prostoru před zimním stadionem a převede cyklisty od Metalšrotu k přechodu u okružní křižovatky na ulici Kostelecká. Tak dojde k napojení na cyklostezku směrem do centra a do Kostelce na Hané. „Postupně připravujeme projektovou dokumentaci pro výstavbu dalších úseků v centru města tak, aby se cyklostezky postupně propojovaly a navazovaly na sebe. Je to však složitý úkol zvláště z hlediska komplikovaných jednáních s vlastníky pozemků, které pro výstavbu cyklostezek potřebujeme,“ zdůvodnil místostarosta Zdeněk Fišer.
(jap)

Poslat nový komentář