Motoristé, pozor při vyjíždění ze Školní ulice

Motoristé, pozor při vyjíždění ze Školní ulice
ilustrační foto

Zmatek v dopravě zavládl ve Školní ulici poté, co byla minulý týden uzavřena kvůli rekonstrukci vozovky ulice Šerhovní. Dočasné zrušení zákazu vjezdu, nově přikázaný směr jízdy a nepozornost řidičů vykonaly své a situace v ulici, kde je nově zaveden obousměrný provoz, a na přilehlém parkovišti doslova chaotická.
„No, je to docela zábavné tady sledovat chvilku ten cvrkot. Ukazuje se, jak jsou řidiči nepozorní. Absolutně nesledují dopravní značky. Je taky pravda, že dřív byla dočasně neplatná dopravní značka celá zakrytá, dnes tam vlepí jen tenký proužek a ten často řidič se slabším zrakem přehlédne. Pak se tady auta motají, protože automaticky chtějí vyjet z parkoviště uličkou kolem divadla (Šerhovní – pozn. red) a narazí na zákaz vjezdu a vykopanou díru v silnici. A nevěřila byste, jaký je pro některé řidiče problém otočit auto,“ komentoval se škodolibým úsměvem šrumec na rohu ulic Školní a Šerhovní důchodce, pro kterého se každodenní obrázek zmatků stal vítaným zpestřením všedního dne.
Opravu silnice, přes kterou musí všechna auta vyjíždějící z parkoviště ve Školní ulici, berou všichni řidiči s povděkem. Konečně zmizí kočičí hlavy a výmoly. Ulice Šerhovní bude z důvodu rekonstrukce uzavřena až do konce listopadu. Z toho důvodu bude po celou dobu rekonstrukce v ulici Školní obousměrný provoz.
Jak uvedl místostarosta Zdeněk Fišer, oprava vozovky přijde radnici na 1,480 milionů korun. Zakázku města vysoutěžila za tuto cenu firma Eurovia CS z Brna.
(jap)

Poslat nový komentář