Obstrukce zabrzdí provoz cyklostezky

Obstrukce zabrzdí provoz cyklostezky
ilustrační foto

Cyklostezka vedoucí z Havlíčkovy ulice do centra sídliště E. Beneše a na Olomouckou ulici bude až do poloviny příštího roku zaslepena a nebudou jí používat ani chodci, ani cyklisté. Zdržení způsobil provozovatel železniční trati Správa železniční dopravní cesty (SŽDC), která odložila výstavbu zabezpečovacího zařízení na železničním přejezdu.

Už v září odsouhlasili zastupitelé výstavbu cyklostezky, která propojí centrum města s Olomouckou ulicí, kde naváže na stávající cyklostezku. Kvůli bezpečnosti zvolil projektant variantu mimo vysoce frekventovaný železniční přejezd na Olomoucké ulici a posunul přejezd pro chodce a cyklisty několik desítek metrů směrem k místnímu nádraží, kde dosud přecházeli a přejížděli lidé koleje „načerno“. Stezka povede z Havlíčkovy ulice a v místě, kde přetne koleje, bude vybudováno přejezdové zabezpečovací zařízení, na jehož realizaci poskytla radnice Českým drahám finanční částku 2 miliony korun.

 

„Cyklostezka už bude dokončena, ale nebude zatím zprovozněna. Společnost SŽDC nás požádala o prodloužení výstavby přejezdového zabezpečovacího zařízení, protože začátkem příštího roku má dojít ke změnám železničních předpisů v rámci Evropské unie. Cyklostezka bude tedy zaslepena patrně až do poloviny příštího roku, než bude zabezpečovací zařízení v provozu,“ uvedl místostarosta Zdeněk Fišer.   

 

  (jap)

Poslat nový komentář