Uvědomila jsem si, že paní vlastní vůz, který jí dle značky sedne nejen k pleti

Uvědomila jsem si, že paní vlastní vůz, který jí dle značky sedne nejen k pleti
ilustrační foto archiv PvNovinky.cz

 

Dopravní situace je v současných dnech v Prostějově dost vypjatá a nervozita řidičů evidentně stoupá. Kvůli práci křižuji město autem denně a tak mám o dění na silnicích přehled. Stejně tak mám přehled o slušnosti řidičů, zejména těch profesionálních. Jsou ale i tací, jejichž chování nemá se slušností nic společného.

Jela jsem včera po 16 hodině z Držovic do centra. Od kruhového objezdu kolona, stejně jako v odbočce u Cílu. I zastavila jsem a asi čtyři auta pustila, než se v protějším pruhu objevil vůz, který přibrzdit nechtěl. Źa mnou troubení, což jsem zaslechla jen periferně. Stejně tak jsem zastavila před přechodem u křižovatky s ulicí E. Valenty a pustila další tři auta. Proč ne, kolona sahala za koleje a stála. Za mnou znovu troubení, tentokrát mnohem důraznější. Do třetice jsem zastavila před přejezdem a nechala projet odbočující autobus a ještě asi čtyři další auta. A to už jsem si vysloužila troubení nepřetržité. Pohledem do zpětného zrcátka jsem seznala, že na klaskon vytrubuje rozčileně gestikulující  postarší blondýna. Zbytek cesty na světlenou křižovatku už jsem neměla komu dát přednost. Naštěstí, jinak dáma zřejmě strhla klakson a skončila v hysterickém záchvatu. A já si při opětovném pohledu do zpětného zrcátka uvědomila, že tahle paní skutečně vlastní vůz, který jí, dle značky na přední masce, sedne nejen k pleti.Vím, že situace na prostějovských silnicích je někdy opravdu na mrtvici, ale na druhou stranu, v té boční ulici můžeme stát i my. Takže prosím, mějme ohledy. Vždyť nejde o nic, jen o chvilku zdržení. (ber)

Komentáře

Renault je Renault.

 

V Prostějově je bohužel zcela běžné, že když někoho pustíte, ti za vámi vás začnou objíždět, a tím pádem ani ten, koho pustíte nemůže vyjet...................

Poslat nový komentář