O letošní opravy chodníků se postará společnost FCC

O letošní opravy chodníků se postará společnost FCC
ilustrační foto plán

Rada města Prostějova schválila uzavření Smlouvy o dílo – „Opravy chodníků Prostějov 2020“ se společností FCC Prostějov, s.r.o., Prostějov, která se pustí do oprav chodníků.

„Společnost FCC Prostějov s. r. o., je vítězem realizované veřejné zakázky malého rozsahu (elektronické aukce) na zmíněné opravy chodníků pro tento rok. Společnost doložila všechny požadované kvalifikační doklady, a tak vzájemné smlouvě nic nebrání. Je třeba říci, že někde jsou chodníky v horším stavu, než je nám milé,“ říká první náměstek primátora Jiří Pospíšil.

Seznam navrhovaných chodníků město konzultovalo se správci inženýrských sítí, a to proto, aby nedošlo k opravě chodníku v lokalitě, kde je plánovaná investiční akce, případně výkopové práce správců inženýrských sítí. „Je totiž velkým problémem, když opravíme chodníky a ty jsou následně rozkopány správci sítí. Nicméně dle zákona správce sítí do lokality, která již například byla opravena, musíme pustit,“ dodává Pospíšil a doplňuje: „Na základě žádostí občanů a společenství vlastníků byly do plánu oprav na rok 2020 také zařazeny i lokality, jako je chodník na ulici Daliborka a celoplošná oprava chodníků k bytovým domům Kotěrova 2 a 4.“ (red)

Poslat nový komentář