Pro každý osadní výbor milion korun z rozpočtu?!

Pro každý osadní výbor milion korun z rozpočtu?!
Foto MMP
Další fotky: 
Pro každý osadní výbor milion korun z rozpočtu?!
Pro každý osadní výbor milion korun z rozpočtu?!

Milion korun – takovou částku navrhuje vedení města zařadit do rozpočtu pro rok 2017 pro každý jednotlivý osadní výbor.

„Částku by mohly osadní výbory využít dle požadavků občanů na takové investice, které se nedostanou do schváleného rozpočtu na příslušný rok. Domníváme se, že lidé, kteří v dané městské části bydlí, dobře vědí, co je třeba v jejich čtvrti nutně opravit nebo okamžitě řešit. Samozřejmě budou se muset mezi sebou na dané investici či prioritách dohodnout. Jsme přesvědčeni, že tento návrh získá podporu napříč zastupitelstvem a bude bez problémů schválen,“ uvedla na setkání ve Vrahovicích primátorka města Alena Rašková.

Řada dotazů se týkala ulice Jano Kӧhlera, jejíž rekonstrukce a budování dešťové kanalizace je v plánu již několik let. „Projekt máme připraven už delší dobu, realizaci komplikují mimo jiné i majetkoprávní vztahy. Bohužel někteří z vašich sousedů měli poměrně nereálné finanční nároky nebo nesouhlasili s věcným břemenem na svém pozemku pro umístění sítí. V tuto chvíli jsou však i tyto problémy vyřešeny a rekonstrukce bude zahájena v příštím roce,“ ujistil obyvatele Vrahovic 1. náměstek primátorky Zdeněk Fišer.

Řeč byla pochopitelně i o budoucnosti koupaliště ve Vrahovicích. „Po ukončení plavecké sezóny v roce 2017 zahájíme jeho rekonstrukci. Počítáme s náklady zhruba 40 milionů korun. K dispozici bude po rekonstrukci plavecký bazén a bazén pro děti přibližně v takové podobě, jak je tomu nyní, ale samozřejmě dle nejnovějších technologií a norem. Opravy se dočká i technické zázemí koupaliště. Pro návštěvníky budou fungovat v areálu koupaliště i stávající sportoviště,“ nastínil Fišer.

Ze setkání s občany bude pořízen zápis, který bude zveřejněn na webu města a zaslán osadnímu výboru. (Zdroj MMPv)

Poslat nový komentář