Prostějovští plavci o víkendu bojovali o medaile a vítězili

Prostějovští plavci o víkendu bojovali o medaile a vítězili
ilustrační foto

Celkem 21 medailí v hodnocení podle kategorií a 4 medaile podle celkového hodnocení si z Malé ceny Nového Jičína, prvních závodů zimní sezóny, přivezli o tomto víkendu plavci z plaveckého oddílu TJ Prostějov. 

 

"V disciplíně 200 metrů prsa zvítězila Martina Skoumalová časem 2:54,09. Hned za ní na 2. místě doplavala její sestra Lenka výkonem 2:54,57. Lenka přidala ještě 3. místo na 100 metrů polohový závod a 4. místo na 50 metrů motýlek," informuje za oddíl Markéta Matyášková.

 

Špatně si však nevedli ani další z jedenácti zástupců prostějovské plavecké školy. Skvělý výkon pak předvedl také Jakub Cibulka, který v disciplíně 50 metrů znak bez problémů postoupil do semifinále i finále. V něm nakonec obsadil v kategorii mužů 2. místo. Také česká juniorská reprezentantka Michaela Petrželová si ve stejné disciplíně vybojovala alespoň semifinále. Skvělého umístění pak dosáhla ve své oblíbené disciplíně 100 metrů volný způsob, kde si v kategorii žactva vyplavala 3. místo. "V disciplíně 200 metrů volný způsob vystoupily na „bednu“ hned dvě prostějovské plavkyně. Míša Petrželová vyplavala stříbro a Katka Praskačová bronz. Katka Praskačová přidala ještě 5. místo na 50 metrů motýlek," dodává Matyášková.

 

Vynikající výkony podle ní podali i ostatní plavci, zejména Endy Agalliu, Ondřej Popelka a Josef Růžička, třebaže nedosáhli na medaile. Prostějovu také chyběl Michal Tomeček, který se o prázdninách dostal do reprezentace, ale nyní podstupuje rehabilitaci po zranění. „Celkově se mítink v Novém Jičíně vydařil a dobře nastartoval novou plaveckou sezónu, která vyvrcholí mistrovstvím republiky v prosinci,“ hodnotí trenér Petr Adamec. „Příští týden se uskuteční jubilejní 10. ročník Velké ceny Prostějova, na který všechny zveme,“ doplňuje Adamec.

 

O medaile bojovali o víkendu také nejmladší plavci oddílu, ti se s konkurencí utkali v závodech Vyškovský hrošík ve Vyškově a přivezli si tři stříbrné medaile. Pro některé ze závodníků šlo o vůbec první závody.

Hned dvě ze tří medailí pro sebe ukořistila Markéta Nováková. Na 100 metrů volný způsob navíc zlepšila svůj osobní rekord o další 4 vteřiny od červnového poháru žactva. „Zlepšení bylo velkým překvapením, protože po letních prázdninách jsme pilovali spíše techniku. Markéta je velkou nadějí prostějovského plavání,“ shrnuje trenérka Markéta Novotná. (bat)

 

Poslat nový komentář