Zábavní park Oto Malíška prozatím nebude. Farmářské trhy ano

Zábavní park Oto Malíška prozatím nebude. Farmářské trhy ano
ilustrační foto mapy MMP

Jak PvNovinky včera informovaly, Oto Malíšek měl v plánu zhruba od poloviny března spustit projekt "Zábavní park Na Boudě". Park měl mít plochu cca 10000m2, a rozdělen by měl být do různých sekcí. Jednou z pravidelných akcí měly být tzv. Farmářské trhy. Rada města včera jeho plán nepodpořila a tržní řád neschválila. Oto Malíšek má ale náhradní plán.

Žadatel nesplňuje dané podmínky, tvrdí rada

„Záměr jako takový podporujeme. Žadatel ale musí nejdříve splnit celou řadu podmínek, které nestanovujeme my jako město, ale třeba hygiena,“ sdělil na dnešní tiskové konferenci náměstek primátorky Zdeněk Fišer. Podle jeho slov musí být mimo jiné celá plocha trvale vyňata z půdního fondu. „Dnes je vyňata jen část, kde žadatel provozuje občerstvení, a to dočasně, nikoli trvale,“ dodal Fišer. Pokud tedy Oto Malíšek splní všechna nařízení, vydání tržního řádu podle radních nic nebrání.

Náhradní plán – trhy u Anděla

S vyjádřením Rady už byl obeznámen i Oto Malíšek. „Jen vynětí z půdního fondu by přišlo zhruba na 1,3 milionu, výstavba parkoviště, která je rovněž požadována, na další milion. Pozemek mám v pronájmu a v této chvíli skutečně nemohu říci, že pronajímatel by do takové investice šel,“ konstatoval Malíšek. Myšlenku zábavního parku nevzdává, je ale podle jeho slov momentálně ve fázi dalších jednání a příprav.

Už v této chvíli ale má náhradní plán. Farmářské trhy budou a to před obchodní pasáží Anděl v Anenské ulici v Prostějově. „Místo už má tržní řád a tak si lidé budou moci přijít koupit čerstvé potraviny domácí výroby, stejně jako mléko či vejce,“ přidal potěšující informaci. O jejich začátku vás budeme informovat. (ber)  

Poslat nový komentář