Do "Parlamentu" se investovat nebude. Lidem to vyhovuje, tvrdí magistrát

Do "Parlamentu" se investovat nebude. Lidem to vyhovuje, tvrdí magistrát
ilustrační foto
Další fotky: 
Do "Parlamentu" se investovat nebude. Lidem to vyhovuje, tvrdí magistrát
Do "Parlamentu" se investovat nebude. Lidem to vyhovuje, tvrdí magistrát

V nedávné době odhlasovala Rada města Prostějova zvýšení nájmu v městských bytech. Výjimkou je pouze 44 bytů, které jsou v historickém centru města a jejich obyvatelé investují vysoké částky do energií. Nájmy se zvedly i v nechvalně známém "Parlamentu" v Šárce. S jeho opravou se ale nepočítá. Lidé, kteří tam žijí, jsou podle radních spokojeni. Jenže ne všichni.

U nájemních smluv na dobu určitou platí zvýšení nájmu od 1.6.2017 a u nájemních smluv na dobu neurčitou platí od 1.10.2017. V současné době se nájemné v domech Šárka 9 a 11, kde jsou sociální byty, zvýšilo z 26 korun na 31,20 Kč/ za m2. O nepříliš exkluzivní pavlačové byty je stále zájem. Opravovat se ale nebudou. „Víme, že parlament by potřeboval celkovou rekonstrukci. Dělat ji ale nebudeme. Náklady by byly takové, že by zákonitě zvedly nájem. Tím pádem by už nešlo o sociální bydlení. Navíc, skupina zdejších obyvatel preferuje nízké náklady před komfortem,“ uvedla primátorka Alena Rašková.

Ne všichni nájemníci jsou ale takového názoru. „Nechtějí nám vyměnit okna za plastová, že je to zbytečná investice. Jenže okny táhne a nám to zvyšuje náklady na vytápění. Přece nenecháme děcko mrznout,“ sdělila PvNovinkám jedna z obyvatelek, která v domě žije již několik let. „Když jsem chtěla, aby mi v předsíni udělali dlažbu, bylo mi řečeno, že si ji mám zaplatit,“ dodala jiná nájemkyně. Obě ale tvrdí, že byty po lidech, kteří je před vystěhováním zničili, se kompletně opravují. Jenže místo toho, aby byly nabídnuty platícím starousedlíkům, obsadí je noví. „Je to nespravedlivé, proč bychom to musely platit ze svého, když si jiný nájemník sedne do nového,“ dodaly ženy. (ber)    

Komentáře

Prej vyhovuje :-D to je vtipné a investice? Před rokem měnili dveře a několik desítek let staré dveře vyměnili za šunty u kkterých nejsou ani ochotni je nechat opravit a upravit 90% lidí je z dveřmi naprosto nespokojených. A nikoho to nezajímá i když se na to neustále upozorňuje!!! Půl roku staré dveře kterými stáhne, rezivějí a v zimě nejdou otevřít jelikož zamrzají zámky :-@ hnus toto!!

Poslat nový komentář