Soud pátrá po datu úmrtí muže

Soud pátrá po datu úmrtí muže
ilustrační foto pohrebnictvi.cz

Okresní soud v Prostějově vyzývá každého, kdo zná okolnosti, z nichž lze zjistit datum smrti Jana Tomáška, narozeného 1954, posledně bytem trvale sídl. E. Beneše 63/24, Prostějov, nebo zná okolnosti, které by k takovému zjištění mohly vést, aby o nich podal ve lhůtě jednoho měsíce od uveřejnění vyhlášky zprávu soudu.

Jan Tomášek byl nalezen mrtev dne 19. 4. 2022 po 16.30 hodin doma ležící na zemi v dvoupokojovém bytě panelového bytového domu, který se nachází v druhém nadzemním podlaží na adrese trvalého bydliště. Policie vyjela na místo na základě osobního oznámení syna zemřelého, který sdělil, že jeho otec mu doma neotevírá a ani sousedé jej asi tři týdny neviděli. Zemřelý byl samotář, v bytě byl sám. Za účelem otevření bytu byl na místo zavolán hasičský záchranný sbor, který z plošiny otevřel plastové okno bytu. Vstupní dveře do bytu mají bezpečnostní kování s vícebodovým uzamykáním a další bezpečnostní zámek a nebyly poškozeny. Na místo byl přivolán lékař Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje, p. o., který konstatoval smrt Jana Tomáška a datum smrti stanovil odhadem na den 5. 4. 2022. Ve věci byly Policií České republiky zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti. Policie České republiky, obvodní oddělení Prostějov 1, svým usnesením věc odložila se závěrem, že nebyly zjištěny žádné skutečnosti, které by nasvědčovaly spáchání trestného činu. Dotazovaní sousedé uváděli, že Jana Tomáška neviděli čtrnáct dní od data 19. 4. 2022.

„Soud oznamuje, že po uplynutí lhůty jednoho měsíce od uveřejnění vyhlášky, která končí dne 4. 8. 2022, vydá rozhodnutí, ve kterém určí den smrti Jana Tomáška. Proti tomuto usnesení není odvolání přípustné,“ doplnila samosoudkyně Ivana Pazderová. (red)

Poslat nový komentář