Někomu pero funguje, jinému ne

Někomu pero funguje, jinému ne
ilustrační foto internet

 

Kolem zrušení daru v podobě per značky Parker, který prostějovský magistrát věnoval novomanželům u příležitosti uzavření sňatku, se na úterním zastupitelstvu strhla debata. Zatímco někteří radní a zastupitelé dar obhajovali, jiní včetně primátora Miroslava Pišťáka byli jednoznačně proti.

 

 

“V minulých dnech jsem přijal zástupce polského vojenského letectva. U pamětní knihy byla nachystána dvě pera Parker, nepsalo ani jedno. Návštěva se nakonec zapsala mým vlastním perem,“ konstatoval primátor. Stejný názor má i další z oddávajících, Milada Sokolová. “Stalo se mi několikrát, že pera nefungovala, což bylo velmi nepříjemné,“ sdělila PvNovinkám.

Oproti tomu zastupitel Jaroslav Čížek s darem souhlasil: “Kdykoli mám pera předávat, rozepíšu je předem. Ještě se mi nestalo, že by pero nefungovalo.“ Ve stejném duchu se vyjádřil i jeho kolega Josef Augustin: “Mně tedy pero funguje vždycky.“ Jak vzápětí dodal, nejen v obřadní síni.

Úsměvnou diskuzi zakončila náměstkyně primátora Ivana Hemerková.  „Dar v podobě plnicích per se nesetkal ze strany svatebčanů s vřelostí. Navíc nám nepřipadá, že by byl věcný dar nutný. Novomanželům poskytujeme možnost uzavření sňatku v unikátní secesní obřadní síni, kde si navíc mohou vybrat i živou hudbu. Ta je při svatbách zajištěna jen v málo městech,“ dodala náměstkyně.

„Je otázkou, proč ta pera nepíší. Pokud jich někdo koupil tisíc, aby dostal slevu, je jasné, že když leží rok a déle někde ve skladě, náplň vyschne,“ nechal se slyšet další ze zastupitelů. (ber)

 

 

 

Komentáře

Pouzivam Parkr asi deset let,jeste mne nezklamal.

Poslat nový komentář