Město koupí psí pisoáry. Feny bude diskriminovat

Město koupí psí pisoáry. Feny bude diskriminovat
ilustrační foto MMP
Další fotky: 
Město koupí psí pisoáry. Feny bude diskriminovat

Neotřelé rozhodnutí týkající se psí hygieny zvolila Rada města Prostějova a schválila pořídit psí pisoáry. Pro tento záměr vyčlenila částku 27 tisíc korun. 

„Naším záměrem je vyzkoušet betonové psí pisoáry z důvodu ochrany nově vysazených stromů na psí louce u Kolářových sadů a dále ve Smetanových sadech. Betonový psí pisoár je jednoduchý prvek městského mobiliáře s vysokou pevností a odolností proti působení vody a chemických látek. Po vyhodnocení účinnosti tohoto opatření následně zvážíme umístění dalších psích pisoárů v jiných lokalitách města,“ uvedl náměstek primátorky Jiří Pospíšil. Čtveřice pisoárů přijde městskou pokladnu na 27 tisíc korun.

Podle primátorky Aleny Raškové město o nákupu pisoárů uvažovalo již dříve. "Musím upozornit, že feny budeme v tomto případě diskriminovat, ale jinak to nejde," dodala s úsměvem Rašková.

Podle náměstka Zdenka Fišera jsou psí toalety v Prostějově už dávno. "V Zahradní ulici je jich také asi šest, jsou soukromé, patří majitelům domů. A jsou velmi vytížené," přidal názor Fišer. (red)

Komentáře

Nebude tam mít pan Pospíšil vedlejšák a nebude to psům ukazovat, jak se to má správně občůrávat?

Poslat nový komentář