Město je plné psích exkrementů, zlobí se čtenář

Město je plné psích exkrementů, zlobí se čtenář
ilustrační foto

Kontroly dodržování obecně závazných předpisů v oblasti držení psů - zejména jejich volné pobíhání, psí exkrementy, ohlašovací a poplatková povinnost je předmětem běžné hlídkové činnosti prostějovských městských strážníků, ale i zaměřených akcí. Přesto se stále najdou tací majitelé, kteří si povinnosti neplní. Na ty si stěžoval i jeden z čtenářů PvNovinek.

„Šel jsem šel s dětmi na procházku a byl jsem doslova zhnusený tím, co sem viděl. Procházka trasou Sídl. svobody - Lidl - Anděl - dozadu ke koupališti přes lávku na Moravskou ulici a zpět na Sídliště Svobody. Nebyl metr čtvereční trávy, aby na něm nebyl jeden a více těchto pozůstatků po venčení miláčků! V některých místech se nedá ani projít! Je to otřesné! Třeba betonová zídka a plácek na Moravské ulici před panelákem 3955/23 u Čechovického náhonu (podél celého potůčku) je tolik exkrementů, že se už kupí na sebe! Do toho si tam hrají děti -mají tam postavené iglů! Proč s tím město, potažmo Městská policie Prostějov, něco nedělá, když už majitelé jsou tak líní?,“ dotázal se.

O odpověď redakce požádala ředitele MP Prostějov Jana Nagyho.

„Dnes tuto lokalitu prověříme a požádáme o úklid,“ vzkázal Nagy a dodal, že kontroly jsou na území města skutečně pravidelné a neobejdou se bez postihů. „V roce 2016 bylo vyřešeno celkem 168 případů neplnění povinností při držení psů. Převážně se jednalo o případy pes na volno. V letošním roce bylo zjištěno dalších 10 případů, které byly řešeny blokově,“ uvedl.

V současné době je v evidenci města Prostějova 2938 psů. (ber)

 

Komentáře

Bohužel, musím dát čtenáři za pravdu. Ovšem těžko to vyřeší městská policie, strážník nemůže stát u každého pejskaře. My chodíme vycpaní igelitovými sáčky apo našem minipejskovi svědomitě uklízíme. Ovšem teď, jak odtává sníh na trávnících, je člověku na zvracení. Okolí Rumunská, Bulharská, Mozartova, Krokova - psí hromádka, kam oko pohlédne. To my lidé jsme hovada!

Poslat nový komentář