PP Pes míří do Prostějova

PP Pes míří do Prostějova
ilustrační foto PP Pes
Další fotky: 
PP Pes míří do Prostějova

PP Pes je projekt výuky první pomoci pro psy, který vznikl v Olomouci. Nyní funguje po celé ČR, a to jak mezi profesionály, tak mezi veřejností a chovateli. Základem je 6-8 hodinový kurz "život zachraňující úkony". Mezi partnery projektu patří několik veterinárních klinik, psí hotely i výcviková centra. V Prostějově je kurz pro veřejnost naplánován na 6.6.2020. „Koná se v areálu kynologického klubu v areálu Za Kosteleckou ulicí,“ potvrdila informaci lektorka Tereza Živcová.

Cílem tohoto kurzu je naučit účastníky jak zachránit psí život – pomoci psovi při život ohrožujících stavech. Postupy před veterinární první pomoci jsou garantovány veterinárními lékaři a v žádném případě nenahrazují veterinární péči. Dbáme na to, aby účastníci kurzu pochopili důležitost veterinárního ošetření po podání první pomoci psovi. "Netýká se to jen profesionálních psovodů, ale i sportovních kynologů a z velké části taky psů v zájmovém chovu – psích parťáků, které mají lidé doma pro radost a z lásky", říká zakladatelka projektu PP Pes Tereza Živcová.

Posláním PP PES je šířit informace o PŘED VETERINÁRNÍ první pomoci u psů. Stejně jako nás, tak i pejsky může potkat nečekané zranění, srdeční příhoda, otrava, autonehoda… Umět poskytnout laickou první pomoc člověku je úžasné, umět ji však poskytnout svému věrnému čtyřnohému parťákovi je velký projev vaší zodpovědnosti, uvědomění a opravdového citu k vašemu psovi. V život ohrožujících stavech jako je masivní krvácení, či oběhová zástava, jde doslova o minuty. Není nic horšího, než v těchto chvílích zjišťovat, co udělat a jak.

PP PES proto pořádá kurzy plné informací a nácviků s Vaším vlastním psem. Zjistíte, jak Váš pes reaguje při ošetření, jak k němu přistupovat, jak ho cíleně učit, aby v případě potřeby u ošetření spolupracoval. Vezmete do rukou obvaz, vyzkoušíte si zastavit masivní krvácení, ošetřit úraz hlavy i transport psa "na vlastní kůži".

"Objednávka kurzu je velice jednoduchá - domluví se skupinka minimálně deseti lidí, kteří mají o kurz zájem, kontaktují nás, domluvíme podrobnosti a je v podstatě hotovo. Za účastníky přijedeme my, oni se nikam trmácet nemusí, cenově vychází kurz kolem 1000,- Kč na osobu. Pokud se chce člověk přihlásit jako jednotlivec, stačí napsat, nebo kouknout na náš facebook", vysvětluje spolupráci s veřejností Tereza.

V sobotu 6. 6. 2020 se v Prostějově v areálu kynologického klubu Prostějov uskuteční kurz pro veřejnost týkající se zejména život zachraňujících úkonů. Na kurz se může přihlásit kdokoli starší osmnácti let, a to na e-mail info@pppes.cz, telefonu 732140040, nebo přes facebookovou událost. (red)

 

 

Poslat nový komentář