Odběrná místa pro PET vršky se rozrostou! Pomožme potřebným!

Odběrná místa pro PET vršky se rozrostou! Pomožme potřebným!
Foto ber

 

Před časem jsme informovali o sbírce víček z PET lahví, kterou organizuje Charita Prostějov. Nápad nadchl radní Miladu Sokolovou a tak se sběrné kontejnerky objeví hned v pěti obchodech.

„Hodně lidí nemá možnost vršky nikde odevzdávat, tak mě napadlo jim to umožnit. Vyšli mi vstříc v několika obchodech, kde kontejnery mohu umístit,“ řekla Sokolová PvNovinkám s tím, že zajistí i svoz plných nádob.

Vršky tak v nejbližší době budete moci odevzdat v potravinách v Hané, Moravě, U Modrého lva, v potravinách U Machalů v Kostelecké ulici a v potravinách CBA v ulici Dobrovského.

"Jsem ráda, že se najdou lidé jako paní radní Sokolová, která nejen vnímá, co kdo říká, ale hledá řešení a s plným nasazaním řešení pak realizuje. Na školách většinou víčka sbírají pro konkrétního člověka, ale zůstává plno lidí, kteří určitě také rádi pomohou a tím, že vzniknou sběrná místa v obchodech, kam všichni chodíme, bude zase o trochu nasbíraného víc. Všem obchodníkům, kteří s umístěním kontejnerů souhlasí, patří rovněž poděkování. A teď nezbývá, než si přát, ať se nám společnýma silama podaří nasbírat víček co nejvíc", sdělila Prostějovským novinkám náměstkyně primátora Alena Rašková.

Lenka Prokopová z Charity Prostějov tuto aktivitu vítá: “Nejsme schopni vlastními silami zařídit odvoz menšího množství, než je 500 kilo vršků. Na druhou stranu je to velmi prospěšná věc, navíc na sběr nenáročná. Za výnos ze sbírky nakupujeme pomůcky pro zdravotně znevýhodněné osoby a peníze použijeme i v nejrůznějších aktivitách, které mají podpořit sociální cítění v dětech i dospělých. “ (ber)

Poslat nový komentář