V Krumsíně kouleli vánoční turnaj

V Krumsíně kouleli vánoční turnaj
ilustrační foto

V Krumsíně se v neděli 17. června po poledni opět sejdou vyznavači koulení. Tentokrát se utkají ve Vánočním turnaji. Ne, není to nic nemožného, i když slavit Vánoce v červnu zavání bláznovstvím. 

V Krumsíně však mají k uspořádání Vánočního turnaje své vysvětlení. Původcem tohoto nezvyklého dění je astronom-amatér z Austrálie Dave Reneke. 

„Rok 2009 byl mezinárodním rokem astronomie a v této souvislosti mne na webových stránkách zaujalo pojednání právě od Davea Renekeho, jenž tvrdí, že podle astronomických výpočtů padala kometa nikoliv 24. prosince, ale 17. června. Tudíž vánoce připadají na červnový termín,“ vysvětluje ředitel turnaje Miloš Polák. „Vánoční petanque turnaj v zimě je blbost. Je zima a lepší bude udělat pro zimomřivé hráče ještě jeden vánoční turnaj v létě,“ doplnil svou myšlenku, která se zalíbila i ostatním a tak se z recese stala tradice a už několik let koulí v krumsínské aréně červnový turnaj ze seriálu Čepek ve znamení Vánoc. Nechybí ozdobený stromeček s dárky a vůně vánočního cukroví. 

Nad hřištěm zalitým červnovým sluníčkem se nesou vánoční koledy a koule o sebe cinkají jako vánoční zvonečky. „Vánoce si můžeme udělat každý den v roce. Jde jen o to zastavit se a užívat si toho co nás baví, co máme rádi. A to jsme tady v Krumsíně při koulení vyzkoušeli. Funguje to báječně. Doufám, že každá kuchařka přinese trošku cukroví. Každý může přinést nějaký dáreček a napsat na něj, pro koho je, po skončení turnaje budeme dárky rozbalovat,“ těší se na dobrou zábavu duchovní otec krumsínského petanque Karel Janeček a všechny milovníky koulení zve na dnešní odpoledne do krumsínské arény.      

(jap) 

Poslat nový komentář