Naváže TŠ Piroutte na podzimní úspěchy i v letošní sezoně?

Naváže TŠ Piroutte na podzimní úspěchy i v letošní sezoně?
Foto TŠ Pirouette
Další fotky: 
Naváže TŠ Piroutte na podzimní úspěchy i v letošní sezoně?
Naváže TŠ Piroutte na podzimní úspěchy i v letošní sezoně?

Prostějovská taneční škola Pirouette, působící v regionu již deset let, se na podzim loňského roku zúčastnila mezinárodního šampionátu WADF World Dance Championship. Do libereckého Centra Babylon přijelo celkem 2897 tanečníků z mnoha zemí světa. Na organizátorsky náročné akci, největší svého druhu na světě, se rozdalo celkem 149 trofejí a 685 medailí a několik z nich se podařilo ukořistit i reprezentantkám již zmíněné TŠ Pirouette.

Nejčinorodější choreografka Iva Kuptíková na týdenní taneční svátek připravila a vypravila pět sólistek a jedinečnou formaci show dance hlavní věkové kategorie s názvem Život anorektičky. A výsledky opravdu stály za to. Již zmíněná show dance nejstarších děvčat se umístila rovnou nejvýše, získala totiž zlato ve své kategorii!

Další zástupkyní bojující pod taneční školou Pirouette byla Elen Bendová, která se předvedla hned ve dvou choreografiích. S modern dance i se svou show dance si mezi vrstevníky z kategorie mini vybojovala 1. místo a získala tak dvě zlaté medaile. Stejně tak dvě choreografie modern i show předvedla o něco starší kolegyně, Vanesa Burdová. Ta si svým výkonem zajistila 2. místo v show dance a 7. místo s modern dance. V dětské věkové kategorii, ale s označením 2, bojovala i Claudie Krestová, která se v modern dance dobrala svým výkonem nejcennějšího kovu.

I v juniorkách měla TŠ Pirouette svoji zástupkyni. Denisa Chytilová v modern dance skončila jedenáctá z celkového počtu osmnácti závodnic. Poslední ze svěřenkyň Ivy Kuptíkové, hlavačka Eva Vychodilová, zůstala těsně pod bednou. V konkurenci celkem patnácti tanečnic se umístila na 4. místě.

Všechny choreografie měla na svědomí Iva Kuptíková, která byla s výkonem všech tanečnic velmi spokojená. Celou výpravu doprovázela i Lenka Malindová, další z trenérek TŠ Pirouette, a celý fanklub rodičů, kteří své děti plně podporují na jejich cestě za snem.

Nyní se již rýsuje další taneční sezona, kdy taneční školu v březnu čekají první závody formací. Zbývá jen otázka: Bude letošní sezona stejně úspěšná jako ta loňská? Doufejme, že bude. Lektorky, tanečnice a tanečníci i rodiče pro to dělají maximum! (red)

Poslat nový komentář