Děti vytančily dětem přes osmdesát tisíc!

Děti vytančily dětem přes osmdesát tisíc!
ilustrační foto FB PIrouette

Taneční škola Pirouette působí v Prostějově již od roku 2008. Hlavní činností je výuka tance dětí, mládeže a dospělých. V dnešní době sdružuje na tři stovky tanečníků a svou taneční práci prezentuje na mnoha tuzemských i mezinárodních soutěží. Každoročně pořádají také několik akcí pro své svěřence a rodiče. Loni se rozhodli, že by svou činností rádi podpořili děti, které sice u nich netančí, ale díky jejich tanečníkům jim mohou pomoci udělat „první“ taneční krůček. A tak vznikl projekt DĚTI TANČÍ DĚTEM. Letošní ročník vynesl více než 85 tisíc korun.

Konal se v neděli 11. prosince, tentokrát na podporu Zdeničky Kotyzové a Davídka Vítka. Kromě dražby tanečních trofejí byly k dispozici dvě stovky charitativních kalendářů a k výtěžku přibylo i dobrovolné vstupné. 

"Jsme velice rády, že se akce tak podařila a my se opět přesvědčily o tom, že lidé v Prostějově mají srdce," shodly se hlavní pořadatelky Lenka Malindová, Petra Vránová a Tereza Sekaninová. Dojetím se netajily ani maminky obou obdarovaných, kterým na účtu přibylo přes 42 tisíc korun. "Je konec roku, skoro denně jezdíme z Konice do Prostějova na nejrůznější vyšetření a podobně a konto už pomalu zelo prázdnotou. Moc za nás obě děkuji, je to krásné gesto," sdělila PvNovinkám Zdenka Kotyzová starší. "Jsem velmi dojatá," reagovala na nečekaný vánoční dárek Zdeňka Staňková. "Velmi mě potěšilo, že taneční škola Pirouette podpořila právě ty děti, kterým Okrašlovací spolek zřídil veřejnou sbírku spojenou s pořádáním kulturních akcí i založeným transparentním účtem. Zdenička i Davídek dělají pokroky a peníze jim budou skutečně k užitku," nechala se slyšet Milada Sokolová, předsedkyně Okrašlovacího spolku města Prostějova. (red)    

Poslat nový komentář