OBRAZEM: PIROUETTE hodnotí další úspěšnou sezónu

OBRAZEM: PIROUETTE hodnotí další úspěšnou sezónu
Foto TŠ Pirouette
Další fotky: 
OBRAZEM: PIROUETTE hodnotí další úspěšnou sezónu
OBRAZEM: PIROUETTE hodnotí další úspěšnou sezónu
OBRAZEM: PIROUETTE hodnotí další úspěšnou sezónu
OBRAZEM: PIROUETTE hodnotí další úspěšnou sezónu
OBRAZEM: PIROUETTE hodnotí další úspěšnou sezónu
OBRAZEM: PIROUETTE hodnotí další úspěšnou sezónu
OBRAZEM: PIROUETTE hodnotí další úspěšnou sezónu

Taneční škola Pirouette má na svém kontě další úspěchy v letošních soutěžích. Zabodovali jak ti nejmenší, tak i „senioři“.

Všechny soutěžní choreografie ve stylech modern dance, show dance a street dance se postupně probojovávaly přes regionální a zemská kola až na kola celorepubliková a Mistrovství České republiky, a to u obou tanečních organizací CDO i Taneční skupina roku. Na obou „republikách“ to pak nejednou zacinkalo. To bylo třešničkou na dortu v již tak dost nabité konkurenci.

Ze všech úspěchů zmiňme alespoň ty nejcennější:

Nejmenší soutěžící děti ve věku 6-8 let získaly za choreografie „Až já budu velká“ Terezy Vránové a Evy Komárkové stříbrné medaile a „Rostou už?“ Petry Vránové a Petry Malindové bronzové. Na MČR se neztratily ani další dvě mini choreografie, a to show „Čáry máry“ Lenky a Petry Malindových a street „A to jsme my“ pod vedením Ivy Kuptíkové a Adély Lužné.

„Nejmenší tanečníci jsou budoucnost taneční školy, a proto se jim hodně věnujeme,“ objasňovala jedna ze zakladatelek školy Lenka Malindová. V dětské věkové kategorii pak válely obě show performace, kdy „Na stříbrném podnose“ choreografky Lucie Lužné a Denisy Kopecké byla v základní lize druhá a „Výměna“ od dua lektorek Iva Kuptíková, Lenka Malindová si také z MČR odvážela stříbrné medaile, ale z ligy profi. Děti se kromě show ale předvedly i v modern dance Terezy Vránové a Denisy Chytilové nebo v jazz dance a country Petry Vránové a Petry Malindové. Oblíbeným tanečním stylem nejen u kluků zůstává street dance, případně street show. I tady má TŠ Pirouette své zástupce a i tady můžeme hovořit o medailových úspěších obou choreografií Ivy Kuptíkové i Veroniky Votavové.

Skvělé výsledky a účast hned na několika republikových i mezinárodních soutěží pak přinesly výkony juniorek 11-15 let a hlavaček 16 a více let. V modern dance i show dance diváci mohou vidět vysokou akrobacii i pokročilou taneční techniku, kdy starší tanečnice už umí prožitek z tance náležitě výrazově publiku přiblížit.

V neposlední řadě mají své místo na slunci v TŠ Pirouette i senioři (v tanečním světě tanečníci 30 let a více). I oni se pravidelně připravují na trénincích a kvalitní přípravu potom zúročují na soutěžích. A také získali cenné kovy na MČR.

Všechny soutěžní i nesoutěžní choreografie mohlo prostějovské publikum vidět na Závěrečné Piruetě. Tradiční závěrečná představení proběhla v polovině června na jevišti Městského divadla Prostějov a měla úspěch u diváků i tanečníků. Letos navíc Iva Kuptíková připravila na závody i sólistky, které úspěšně reprezentovaly taneční školu za MČR a zpestřily už tak nabitý program.

„Věříme, že každý divák a příznivci jakéhokoliv tanečního žánru si přišli na své. Po představení se nám vždy ozývají zájemci o navštěvování kurzů. Tedy z toho soudíme, že se absolventské představení s oceněním nejlepších výkonů za sezónu líbí,“ zhodnotila další ze zakládajících lektorek, Petra Vránová. A třetí z nich, Tereza Vránová dodala: „Zápis sice proběhl již v polovině května, ale pár míst v některých hodinách ještě zbývá. Tanec je krásný, je to spojení sportu a umění a je dobré, když mají děti v dnešní době smysluplný pohybový koníček. Zájemcům se tak vždy snažíme vyjít maximálně vstříc.“

Nezbývá než taneční škole, která v Prostějově za podpory statutárního města Prostějova, Olomouckého kraje, firmy ALIKA a.s. a dalších příležitostných sponzorů působí již od roku 2008, popřát minimálně stejně úspěšnou i tu příští sezónu.

Zdroj a foto: Ing. Tereza Vránová z TŠ Pirouette (redakčně upraveno)

Poslat nový komentář