Pivín šije ve velkém. Zásobuje Prostějov i Olomouc!

Pivín šije ve velkém. Zásobuje Prostějov i Olomouc!
Foto Fakultní nemocnice Olomouc
Další fotky: 
Pivín šije ve velkém. Zásobuje Prostějov i Olomouc!

Do velkovýroby ochranných prostředků pro zdravotníky a pracovníky v rizikových profesích se intenzivně pustili i lidé z menších obcí.

Například Pivín zásobuje rouškami v rámci možností Fakultní nemocnici Olomouc, nemocnici v Prostějově, Centrum sociálních služeb v Prostějově a další organizace. Rozdali už více než 2000 roušek. 

 

Ve Fakultní nemocnici Olomouc podarovali Dětskou kliniku (310 ks, z toho 110 dětských), Onkologickou kliniku (60ks), I. interní kliniku (80 ks), a Oddělení urgentního příjmu (60 ks dospělých a 28 dětských), ale i Kardiochirurgii JIP. "Například na Dětské klinice všechny roušky rozdali, nic jim nezbylo, a to z Pivína přijeli několikrát. Posíláme do Pivína hlubokou poklonu a srdečné poděkování," vzkazuje za FN Olomouc mluvčí Adam Fritscher.

"Denní průměrná kapacita naší dobrovolnické výroby je aktuálně +/- 500ks roušek (dnes vyrobeno 734ks). Roušky šijeme dobrovolně a rozdáváme je zdarma. Při předávání se setkáváme s nadšením a velkým poděkováním," říká starosta Kamil Štětař, který připojuje velké díky těm, kdo roušky šijí a podílejí se na jejich výrobě: Jitka Filková, Petra Štětařová, Darina Švédová, Věra Ježková, Renata Malinková, Lenka Vojtášková, Dagmar Zbožínková, Kristýnka Ježková, Petra Vránová, Viktorka Švédová, Miloslava Sýkorová, Martina Zdráhalová, Katka Matoušková, Kamila Ježková, Viktor Švéda (občas zaskočí vypomoci se střihem) a paní učitelka z Mateřské školy Pivín Alice Vítová.

Konec s výrobou předpokládá ve čtvrtek, kdy došijí poslední látky a věří, že štafetu převezmou další. Inu, každý den 11-12 hodin práce dá děvčatům zabrat, ale dělají to pro dobrou věc.

"Osobně jsem jako starosta nadšený, že se mi podařilo myšlenku realizovat a dotáhnout ji do konce. Ukazuje se, že i když selhalo zásobování státu, tak si obce pomoci dokážou. A ukázalo se i to, že i malá obec dokáže v rámci možností zásobit nejen sebe, ale i potřebné další organizace. Jde to! Od toho zde máme obecní rozpočty pro krizové situace, aby se dalo rychle zasáhnout. To nejdůležitější jsou však právě dobrovolníci dobrého srdce a vůle," dodává starosta. 

A my se přidáváme k velkému poděkování! (ber)

Poslat nový komentář