Podpora požárem zničeného zámku Plumlov vynesla 23 tisíc

Podpora požárem zničeného zámku Plumlov vynesla 23 tisíc
Foto marekgerhard.com
Další fotky: 
Podpora požárem zničeného zámku Plumlov vynesla 23 tisíc
Podpora požárem zničeného zámku Plumlov vynesla 23 tisíc

Benefiční akce Zapáleni pro Plumlov se odehrála v přeplněné aule Gymnázia J. Wolkera a "vynesla" přes 23 tisíc korun. Na přípravách a účinkování akce se podílelo téměř sedmdesát lidí. Vytvořili úžasnou atmosféru a dokázali, že jsou i v dnešní době lidé schopní „zapálit se“ pro dobrou věc. Na benefiční akci se vybralo 23.288 korun, peníze převzal kastelán plumlovského zámku Pavel Zástěra. Záštitu poskytla primátorka statutárního města Prostějova Alena Rašková.

Komu se 7.12. 2016 nepodařilo vmáčknout na módní show, může jen litovat. Na benefici se představilo několik desítek modelů od předních českých návrhářů Yvony Leitner, Petra Kaloudy a Martina Čapka. Diváci mohli shlédnout i práce studentů a absolventů Střední školy designu a módy (dále jen SŠDaM). Modely předváděly nejen studentky SŠDaM, ale také herci Divadla Point. Přehlídky se střídaly s kulturním programem: zpěvačkou Zuzanou Kožnárkovou, pěveckým sborem GJW Múzy, tanečnicemi TŠ Pirouette Adélou Lužnou a Pavlínou Krpcovou a tanečníkem Pavlem Konvičným. Vystoupení měli i herci z „mladého“ Pointu a Vítězslav Lužný, Lukáš Kameníček a Aleš Procházka z populárního Testosteronu. Principál divadla Point Aleš Procházka celou akci moderoval. Videoprojekce promítané přímo na stěny auly, které vytvořil Tomáš Petřík, vše dokreslovaly.

S myšlenkou uspořádat benefici pro zámek Plumlov přišla návrhářka Yvona Leitner. Spolupracovala s Divadlem Point, které na plumlovském zámku často vystupuje. SŠDaM a Gymnázim J. Wolkera poskytly potřebnou podporu a ke spolupráci se přidala i Střední odborná škola Prostějov. (red)

 

Poslat nový komentář