Na náměstí Spojenců přibudou další podzemní kontejnery

Na náměstí Spojenců přibudou další podzemní kontejnery
ilustrační foto Pvnovinky.cz

Na prostějovský magistrát se obrátil jeden z občanů s otázkou, proč zmizely kontejnery na papír a plasty z rohu náměstí a Kollárovy ulice. "Nově vybudovaná hnízda na opačném konci kapacitně nestačí, je u nich neustále nepořádek, nehledě na to, že jsou dost daleko. Přitom v popisovaném místě zůstaly kontejnery na sklo," dodává.

Magistrát odpovídá prostřednictvím tiskové mluvčí Jany Gáborové. "Kontejnery na tříděný odpad na náměstí Spojenců, dočasně umístěné na parkovišti pod okny střední školy, byly odstraněny na základě stížnosti střední školy. V roce 2018 bude dokončena rekonstrukce nám. Spojenců a nové podzemní stanoviště na tříděný odpad bude vybudováno na ploše u křížení nám. Spojenců s ul. Divišova. Prosíme vás o trpělivost, než se situace vyřeší dokončením rekonstrukce náměstí Spojenců," dodává mluvčí.

Do té doby by ale nepořádku mohli zabránit sami obyvatelé zmíněné lokality. Třeba tím, že než odpad uloží do podzemních kontejnerů, podrobí jej destrukci. (red)

 

Komentáře

Současné technologie komunikace a sociální sítě se naučili využívat. Proč jim tedy dělá problém podzemní kontejner na odpad? Odpovědět si musí asi každý sám.

K čemu to bude dobré, když lidi je neumí používat a je kolem nich pořád bordel

Poslat nový komentář