Prostějov získá nové ulice. Ponesou jména stromů a hudebníků

Prostějov získá nové ulice. Ponesou jména stromů a hudebníků
ilustrační foto Petr Hapka

Město se neustále rozrůstá a lokality s novým bydlením potřebují pro potřeby evidence obyvatel pojmenování nových ulic. Radní proto doporučují zastupitelům schválit návrh na jejich nové názvy.

Jaká pojmenování ulic a ve kterých lokalitách jsou zastupitelům navrhována, popisuje první náměstek primátora Jiří Pospíšil: „Novou ulici v katastrálním území Prostějov, která je souběžná s ulicí Bohumíra Šmerala, západním směrem od městského rybníka, radní doporučují pojmenovat názvem Ztracená, parcelní číslo 1701/2.

Pro další ulici v katastrálním území Domamyslice, která je kolmá k ulici V loučkách, severozápadním směrem, vybrali jako návrh název Platanová, parcelní číslo 163/2.

Ulici v katastrálním území Domamyslice, která je kolmá k ulici V loučkách, severozápadním směrem, dále navrhují pojmenovat jako Jilmová, parcelní číslo 163/2.

Ulici v katastrálním území Vrahovice, která je kolmá k ulici Václava Talicha, severním směrem, doporučují označit názvem Petra Hapky, parcelní číslo 827/1.

Další ulice v katastrálním území Vrahovice, která je kolmá k ulicím Karla Svobody a Jiřího Štaidla, severním směrem, by mohla nést název Šlitrova, parcelní čísla 826, 827, 828, 829, 830/1 a 981/5.“ (red)

Poslat nový komentář