Policejní školící a rekreační středisko přijde na 90 milionů

Policejní školící a rekreační středisko přijde na 90 milionů
Foto KŘP Olk, ber

Bývalé rekreační středisko Okresního národního výboru nad pláží U Vrbiček u Plumlovské přehrady odkoupilo v roce 2017 od Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových Krajské ředitelství policie Olomouckého kraje. Koncem roku 2021 by mělo začít policistům sloužit jako školicí a rekreační středisko. Náklady na přestavbu se pohybují kolem 90 milionů korun.

Objekt bude po rozsáhlé rekonstrukci sloužit zaměstnancům Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje, které jako jediné v republice nemělo vlastní školicí a rekreační středisko. Kromě rekreace budou prostory využity také ke vzdělávání policistů při školeních a bude sloužit i k rekreačním účelům pro celé policejní rodiny.

Práce byly zahájeny na podzim roku 2019. Dokončení první etapy rekonstrukce je naplánováno do konce roku, v jejímž rámci bude proinvestováno zhruba pětašedesát milionů korun. Konečná částka by pak neměla přesáhnout devadesát milionů. „Objekt bychom měli dostat do užívání do konce roku 2021 a v průběhu následujícího roku jej již plně využívat,“ sdělila PvNovinkám Jitka Dolejšová, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie Olomouckého kraje. Jde o dosud největší projekt od počátku vzniku Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. (ber)

Poslat nový komentář