Na hlavním náměstí se prodávaly plesnivé potraviny!

Na hlavním náměstí se prodávaly plesnivé potraviny!
ilustrační foto internet

 

Hned čtyři nebezpečné potraviny objevili inspektoři ve dvou prostějovských prodejnách. V prodejně Luko na náměstí TGM 198/1 pak hned tři z nich. 

Prodejna firmy LUKO s.r.o. nabízela při dni kontroly 10. března 2014 Goldi cihlu uzenou, anglickou slaninu a uzená žebra. Všechny tři potraviny měly na povrchu bílé a zelené kolonie plísní a byly pro zjevné známky kažení označeny za nebezpečné.

Potraviny nebyly označeny datem použitelnosti, které stanovuje výrobce a ukončuje tak dobu, po kterou si potravina podléhající rychlé zkáze, při dodržování skladovacích podmínek, zachovává své specifické vlastnosti a splňuje požadavky na zdravotní nezávadnost. Po tomto datu nesmí být potravina prodávána.

Dobře nedopadla ani prodejna v Drozdovicích 1025/2 provozovatele Mui Pham Xuan. Tam kontroloři 6. března 2014 objevili nebezpečný šunkový salám, jehož povrch byl oslizlý a lepkavý a salám navíc zapáchal po kažení.

Nejsou to první případy, inspektoři před časem našli zkažený salám v prodejně ve Fanderlíkově ulici, v Prostějově se vyskytl i falešný burčák.

Bližší informace naleznete na www. Potravinynypranyri.cz (ber)

Komentáře

Nechápu, jak si personál může dovolit nechat na pultě takové svinstvo...

Překvapuje to snad někoho? Tady v té dědině se sežere i ten hnus z DÉSI  KFC a Brutusu

Poslat nový komentář