Nikdy se se smrtí svého syna nesmířím, napsal do redakce generálmajor Hynek Blaško

Nikdy se se smrtí svého syna nesmířím, napsal do redakce generálmajor Hynek Blaško
Foto Přijdu vča
Další fotky: 
Nikdy se se smrtí svého syna nesmířím, napsal do redakce generálmajor Hynek Blaško
Nikdy se se smrtí svého syna nesmířím, napsal do redakce generálmajor Hynek Blaško

Do redakce PvNovinek doputoval dopis generála Hynka Blaška. Muž, který dodnes truchlí nad tragickou smrtí svého malého syna, je patronem prostějovského spolku Přijdu včas. 

Za posledních pár dnů od atentátu v Berlíně jsem byl, stejně jako ostatní občané, masírován různými politiky, Jandy a jemu podobnými existencemi, jak si musím zvykat na skutečnost, že terorismus se stává součástí mého života a nezbývá mi než se s tím smířit. To je tak šílené, až z toho mrazí. V této souvislosti použiji svůj případ, kdy pedofil zavraždil mého syna a já opět stojím nad jeho rakví a je mi strašně těžko, hledám možná vysvětlení, proč zrovna on. Stojím nad rakví a nenávidím tento svět, který se nedokáže vypořádat s takovým lidským odpadem jako je jeho vrah. Nikdo za nic nemůže, nikdo se ničeho nedopustil, nic neporušil, ale já mám mrtvého syna. Je mi vysvětlováno, že vrah je nemocný člověk a že to tedy musím chápat. Chápat to, že je syn mrtvý a že jsem neměl možnost ho ani vidět, pohladit ho po tváři, rozloučit se s ním, protože nemocný člověk ho zahrabal jako prašivého psa a nebylo možné truhlu s ostatky otevřít, to mi prostě hlava nebere. Stojím nad rakví a zuřím, v duchu si představuji, co bych s vrahem provedl, kdyby mi padl do ruky. Divili byste se, co za zvrácené myšlenky vám přijdou na mysl. V souvislosti s tímto případem se politici bili v prsa, jak se upraví zákony atd. Vyměňte život mého dítěte za život vašeho dítěte a já osobně mu půjdu zapálit svíčku na hrob. Šílené??? PROČ???

Nikdy si nezvyknu na fakt, že můj syn už tu není a nikdy se s tím nesmířím. NIKDY.

Takže vy všichni co vítáte ty "hosty", kteří se jako hosté nechovají a nebudou chovat, bojte se chvíle, kdy třeba i vy budete stát nad rakví milované osoby a budete se zcela nepochybně za své jednání stydět, v horším případě obviňovat všechny okolo sebe ze smrti blízkého, aniž byste si připustili svůj díl viny. Vy všichni, kteří nekonáte, i když je to vaše povinnost vůči nám občanům této země, vy všichni, kteří jste vykládali, jak si migranty vezmete k sobě do rodiny, pak zapalujte svíčky na místech tragédií a tvařte se jako trapně truchlící pozůstalí do doby, než jimi skutečně budete.

Vítáte "hosty" a tím i středověké manýry, které sem s nimi přichází, a to přesně koresponduje s mými myšlenkami nad rakví, s myšlenkami na drakonické tresty v této době obvyklé. Oni jsou na ně zvyklí a jsou s nimi smířeni, tak proč jim je nedopřát. Víra jim je dokonce předepisuje. Možná by se mohly uplatnit i v naší společnosti, aby nebylo slyšet pláč nad přeplněnými věznicemi. (Autor Hynek Blaško)

Poslat nový komentář