Dex čeká na nového pána

Dex čeká na nového pána
Foto LOZ Olomouc
Další fotky: 
Dex čeká na nového pána
Dex čeká na nového pána

O Dexovi, devítiletém kříženci německého ovčáka, se v olomouckém útulku Ligy na ochranu zvířat dověděli na základě telefonátu z OÚ v Pavlovicích u Kojetína. Psa, kterému zemřel pán, chtěli nechat utratit. Dnes čeká na novou rodinu.

"Volala paní z obce, že umřel soused a zůstal po něm pes a že jej rodina chce utratit. Okamžitě jsme volali starostovi. Bylo nám řečeno, že jej opravdu chtějí utratit, neboť je asi prašivý a na umření. Na to jsme mu řekli, že o tom, zda je na tom tak špatně, by měl rozhodnout veterinární lékař a nabídli pomoc. Ještě ten den jsme se pro Dexe vydali," říká vedoucí útulku Hana Dědochová. Dex žil v domě, byl plachý a vystrašený, hlídal si to poslední pouto s pánečkem, a to domov. Nicméně podařilo se jej nakonec odchytit a naložit do auta. Olysalý byl z větší části po celém těle, přerostlé drápy a nic moc výživný stav. "Nejspíš byl jeho pán dlouhodobě nemocný a o psa, byť ho měl rád, nebyl na zahradě v kotci, byl přímo v domě, se už nezvládal řádně postarat," uvádí Dědochová. U Dexe bylo zjištěno onemocnění štítné žlázy, potravní alergie a girardie.

Přešlo se na dietní krmivo, Dex se koupe kvůli zklidnění kůže, ostříhali mu drápky. I když není nejmladší, má velkou chuť do života. "Dex na ostatní psy nereaguje moc přátelsky, kočičky nebyla možnost zkusit. Do nového domova tedy raději jako zvířecí jedináček. Navíc si nový pán musí uvědomit, že bude potřebovat i nadále individuální péči," dodává Hana Dědochová. 

V případě, že mu můžete dát domov a pomoci mu, kontaktujte, nebo navštivte útulek. Sídlí na adrese Liga na ochranu zvířat - Olomouc, Areál letiště, Neředínská ul., 779 00 Olomouc. Telefon do útulku, informace o pejscích: 583 210 759. Otevírací doba: denně od 14.00 do 16.00 hod. Nabídku dalších psů a koček najdete na http://www.olomouckyutulek.cz/. (ber)

 

 

Poslat nový komentář