Útulek Voříšek potřebuje studnu. Pomůžeme?!

Útulek Voříšek potřebuje studnu. Pomůžeme?!
ilustrační foto FB

Útulek Voříšek je soukromé zařízení v Čechách pod Kosířem, které nečerpá žádné dotace a byl postaven z úvěrů, které se ještě dnes splácí. Proto je každá, zdánlivě třeba i malá pomoc, vítána. Finanční příspěvky se používají na vše, co je v útulku potřeba - opravit, postavit, nakoupit krmení a zaplatit veterinární péči, která je velmi nákladná.

“V našem soukromém útulku Voříšek se ročně postaráme zhruba o 200 opuštěných a zatoulaných pejsků. Jelikož jsme velký útulek s kapacitou 80 psů, musíme vynaložit velké úsilí, aby naše zařízení (zejména kotce a výběhy) byly čisté, udržované, a po hygienické stránce tak v pořádku, jak mají být. Každý den se kotce a výběhy desinfikují a umývají vodou, pejskům se dává čerstvá voda. K tomu je ovšem nutné mít dostatek pitné vody ve studni, kterou bychom si moc přáli mít do konce letních prázdnin zprovozněnou. Ulehčí nám to práci ve všech směrech," říká vedoucí útulku Leopold Dostál.

Stávající studna s pitnou vodou nestačí a útulku hrozí, že zůstane bez vody. Potřebují novou studnu, a k tomu jsou potřeba studie a příslušná stavební povolení. Studnou získá útulek levný zdroj užitkové vody pro úklid kotcůa a také zdroj pitné vody pro pejsky. Zařízení funguje již přes dvanáct let a nový domov již našlo přes 1 300 pejsků. Celkové náklady na studnu včetně projektu, čerpadla, rozvodů vody a elektřiny přesáhne částku 100 000 Kč.

"Mockrát děkujeme všem hodným lidem, kteří se rozhodnou na studnu nám přispět. Každá částka má smysl, i ta nejmenší," vzkazují z útulku.

Přispět můžete na https://www.donio.cz/pribeh/49-utulku-vorisek-hrozi-ze-bude-bez-vody. (ber)

 

Poslat nový komentář