Cesta z farmatické laboratoře zavedla Janu do pralinkového světa!
Jana Klobouková pracovala jako farmaceutická laborantka v lékárně. V době, kdy šla na mateřskou dovolenou, se začala věnovat čokoládě, kterou miluje. Ale ne lecjaké. Od února 2016 totiž vyrábí fantastické pralinky. Vidět jste je mohli i na prostějovském Restaurant Day, kam se Jana chystá i v listopadu.
Jak jste se vůbec k pralinkám dostala?
Mám ráda kvalitní čokoládu, a tak jsem ji doma začala zkoušet a přihlásila se na několik kurzů. No a pak už to šlo samo.
Máte nějaké speciální recepty?
Všechny jsou speciální a individuální, žádné polotovary, ale ručně připravované z prvotřídních surovin. Kladu důraz na kvalitu, používám italské čokolády s vysokým obsahem kakaa.
Vyrábíte je třeba i na přání?
Ano, mohou na nich být nejrůznější motivy. Hodně si je objednávají firmy.
Kde Vaše pralinky můžeme dostat?
Zatím na základě telefonické objednávky, od listopadu už to půjde i přes e-shop. Zboží je možné doručit individuálně do Prostějova a na Olomoucko. Podívat se na naši nabídku můžete na zlatapralinka.cz.
Co chystáte na nejbližší dobu?
Jak bylo napsáno výše, chystáme se na prostějovský Restaurant Day, který se uskuteční v Národním domě 19. listopadu, kde představíme naši nabídku. A samozřejmě už se připravujeme na Mikuláše a na Vánoce, vyrábíme například čokoládové barokní andílky.
A otázka na závěr, jaké pralinky máte nejraději Vy?
Samozřejmě moje (smích). Ale úplně nejraději mám oříškové.
(red)








Poslat nový komentář