Restaurant Day

Miniburgery, baskické speciality, polévky, zabíjačkové speciality, spousta sladkostí. Dnešní Restaurant day

Foto Marketa Valentová

Poslední Restaurant Day v roce, který se uskutečnil v restaurační a kavárenské části Národního domu, byl opět velmi nabitý. Na návštěvníky akce čekaly jak masové speciality, tak i spousta sladkostí.

"Dnešní Restaurant day, který se konal v Národním domě, byl opět chutěmi velmi nabitý. Nabídnul jak zabíjačkové speciality, tak hovězí miniburgery, baskické speciality, polévky - dýňovou, chulášovou i pikatní zelňačku s klobásou, sýrové speciality, ale i spoustu sladkostí a domácí pivo. Bylo fajn, že lidé po zhlédnutí hulánské kavalerie se mohli přijít najíst a zakoupit si spousty sladkostí s sebou k domácí kávě", popsala událost jedna z organizátorek, Marketa Valentová.

V listopadu se uskuteční další Restaurant day

ilustrační foto plakát

V neděli 23. listopadu 2025 od 11:00 do 13:00 hodin se v restauraci a kavárně Národního domu uskuteční oblíbený Listopadový Restaurant Day!

"Těšit se můžete na baskické speciality, tapas, tortilly, bramboráky, domácí buchty, věnečky, větrníky, muffiny, pařížské řezy, ale i grilované sýry, miniburgery, polévku či domácí pivo", zve předsedkyně Okrašlovacího spolku města Prostějova. 

Akci pořádá Okrašlovací spolek v Prostějově ve spolupráci s Markétou Valentovou a pod záštitou Zdravého města Prostějov.Přijďte si užít dopoledne plné chutí, vůní a skvělé atmosféry! (red)

OBRAZEM: Restaurant day se vydařil. Vyšlo počasí, přišly spousty návštěvníků

Foto RD

Okrašlovací spolek města Prostějova ve spolupráci s Markétou Valentovou pod záštitou Zdravého města Prostějov připravili další Restaurant day.

Ten se odehrál na zahrádce Národního domu v Prostějově v neděli 31. září od jedenácté do třinácté hodiny. Návštěvníci si pochutnávali na bramborácích, grilovaných chobotnicích, halloumi sýru, baskických specialitách, domácím pivu, ale i na polévkách, domácí paštice, grilovaných domácích klobáskách či na spoustě sladkostí a domácích buchet.

Srpnový Restaurant Day se blíží! Hledá kuchaře, pekaře i cukráře!

ilustrační foto archiv PvNovinky.cz

Stále populární Restaurant Day zná svůj druhý termín v roce. Kuchaři, kuchařky, cukráři a cukrářky, pekaři a pekařky a vůbec všichni milovníci dobrého jídla a pití se sejdou 31. května v zahradní části Národního domu. Organizátoři hledají i nové chutě!

Pokud máte čas, chuť a kuráž nabídnout ostatním svou specialitu, můžete se hlásit na restaurantdaypv@seznam.cz. „Ale pospěšte si, počet stolků je limitován,“ vzkazuje za pořadatele Markéta Valentová.

Rekordní Restaurant Day oblehly davy

Foto Restaurant Day Prostějov

V neděli dopoledne proběhlo v Národním domě další vydání již tradiční akce Restaurant Day, při kterém lidé vaří své rodinné recepty a speciality a veřejně je nabízejí návštěvníkům akce.

Akci dnes navštívil rekordní počet zájemců o dobré pití a jídlo, kteří velmi rychle vykoupily sortiment v téměř všech stáncích. „Akce se měla původně konat na zahrádce Národního domu, ale vzhledem k chladnému počasí a předpovědi, že může pršet, jsme ji přesunuli do vnitřních prostor Národního domu. Počet návštěvníků byl bez pochyby největší za tu dobu, kdy Restaurant Day v Prostějově probíhá, “ uvedla jedna z organizátorek Markéta Valentová.

Májový Restaurant Day již tuto neděli! V případě deště v restaurační a kavárenské části

ilustrační foto plakát

První Restaurant day v letošním roce se uskuteční tuto neděli 18. května na zahrádce Národního domu. V případě nepřízně počasí bude přesunut do vnitřních prostor, do restaurační a kavárenské části.

"Májový Restaurant Day bude opět chutěmi nabitý. Těšit se můžeme na bramboráky, baskické speciality, grilované chobotnice, domácí pivo, miniburgery, domácí buchty, zákusky, ale i bezlepkové dobroty. Myslím, že se máme opět na co těšit a doufejme, že vyjde počasí. Právě v jedenáct hodin bude zahájen odjezd automotoveteránů z prostějovského náměstí, lidé se tak mohou přijít rovnou naobědvat na zahrádku Národního domu", zvou pořadatelky akce předsedkyně Okrašlovacího spolku Milada Sokolová a majitelka Marky obchůdku Markéta Valentová. (red)

Květnový Restaurant Day se blíží! hledá kuchaře, pekaře a cukráře!

ilustrační foto

Stále populárnější Restaurant Day zná svůj první termín v roce. Kuchaři, kuchařky, cukráři a cukrářky, pekaři a pekařky a vůbec všichni milovníci dobrého jídla a pití se sejdou 18. května v zahradní části Národního domu. Organizátoři hledají i nové chutě!

Pokud máte čas, chuť a kuráž nabídnout ostatním svou specialitu, můžete se hlásit na restaurantdaypv@seznam.cz. „Ale pospěšte si, počet stolků je limitován,“ vzkazuje za pořadatele Markéta Valentová.

"Již nyní víme, že se opět můžeme těšit například na baskické speciality, grilované chobotnice, spoustu sladkostí, domácí buchty či miniburgery", zve na již tradiční akci Milada Sokolová, předsedkyně Okrašlovacího spolku města Prostějova.

Adventní Restaurant Day se blíží! Již tuto neděli

ilustrační foto

Poslední Restaurant day v tomto roce se uskuteční na první adventní neděli, tj. 1. prosince. Konat se bude v restaurační části Národního domu. A těšit se můžeme na spousty dobrot!

"Nabídka bude skutečně široká - miniburgery, bramboráky, guláš, baskické speciality, sýry, sušené maso, zákusky, červíci v čokoládě, domácí buchty, makronky sirupy, pivo... Nu, prostě bude dobrotami nabito! Dorazte na něco dobrého k obědu!", zvou Milada Sokolová a Markéta Valentová, organizátorky akce. (red)

Gurmáni, těšte se! Poslední Restaurant Day v roce se uskuteční 1. prosince

ilustrační foto

Stále populárnější Restaurant Day zná svůj poslední termín. Kuchaři, kuchařky, cukráři a cukrářky, pekaři a pekařky a vůbec všichni milovníci dobrého jídla a pití se  sejdou 1. prosince v restauraci a kavárně Národního domu. A stále se hledají nové chutě!

"Nepochybujeme, že se opět můžeme těšit z různých druhů zákusků, domácích buchet, baskických specialit, domácích sirupů či bramboráky. Pokud ovšem máte čas, chuť a kuráž nabídnout ostatním svou specialitu, můžete se hlásit na restaurantdaypv@seznam.cz", uvedla předsedkyně Okrašlovacího spolku Milada Sokolová. „Ale pospěšte si, počet stolků je limitován,“ vzkazuje Markéta Valentová.

Prostějovský Restaurant Day slaví letos desáté výročí! Neděle byla opět nabitá dobrotami!

Foto ber

Nápad Restaurant Dax, neboli festival dočasných restaurací, vznikl v roce 2011 v Helsinkách a rychle se rozšířil do celého světa. Den amatérských restaurací ale není jenom o jídle, může napomoci utužit například sousedské vztahy. Zapojit se do projektu může každý, kdo si to troufne. V  Prostějově se poprvé konal v květnu 2014, kdy ho sem přivedly Markéta Valentová, majitelka Marky obchůdku, Martina Šponarová a předsedkyně Okrašlovacího spolku a nynější 1. náměstkyně primátora Milada Sokolová.

„V podstatě jde o to, aby se amatérští kuchaři, kuchařky, ale i cukráři, pekaři a jejich ženské protějšky mohly pochlubit svými specialitami veřejnosti. Své výrobky pak prodávají za příznivé částky prostějovským gurmánům,“ vysvětlila před lety podstatu Milada Sokolová.