Restaurant Day

Restaurant Day už dnes!

ilustrační foto Restaurant Day

Jen koronavirus přerušil tradici prostějovské akce nazvané Restaurant Day. Dnes se po přestávce vrací a čeká na všechny milovníky kulinářských specialit.

"Od 11 hodin můžete v Národním domě ochutnat například mini-hamburgery, tacos, španělské speciality, výborné zákusky nebo se osvěžit skvělými sirupy," pozvaly čtenáře PvN na dnešní akci předsedkyně Okrašlovacíhgo spolku města Prostějova Milada Sokolová a majitelka Marky obchůdku Markéta Valentocá, které Restaurant Day opět připravily. (red)

Letošní první post-covidový Restaurant Day již v neděli!

Ilustrační foto ber

Gurmáni, pozor! Letos první Restaurant Day se uskuteční v neděli 29. srpna v Národním domě v Prostějově. Opět je pod taktovkou Okrašlovacího spolku města Prostějova a Marky obchůdku Markéty Valentové.

„Využijte příležitosti a přijďte ochutnat nejrůznější laskominy na letos první Restaurant Day. Nabídka je víc než pestrá," přidala pozvání předsedkyně Okrašlovacího spolku města Prostějova Milada Sokolová. 

Restaurant Day vypukne v 11 hodin, takže neváhejte. Jinak na vás pochoutky třeba v podobě chobotnic, paelly, makronek či domácích buchet nemusí zbýt. (ber)

Gurmáni těšte se. První post covidový Restaurant Day se blíží!

ilustrační foto Okrašlovací spolek města Prostějova

V roce 2015 se Prostějovu poprvé představil Restaurant Day. Akci, které se po celém světě účastní tisíce lidí, do města přivedl Okrašlovací spolek Prostějov.  Konala se pravidelně až do roku 2019, kdy ji zastavil koronavirus. Teď je ale jasné, že si mlsné jazyky opět přijdou na své. A to již 29. srpna v prostějovském Národním domě.

První Restaurant Day roku 2021 se bude konat v neděli 29. srpna na zahrádce Národního domu. Začne v 11 hodin. „Už nyní víme, že v nabídce budou tradiční grilované chobotnice, domácí buchty, minizákusky, paella, francouzské dezerty, domácí sirupy, limonády a pivo, marmelády a miniburgery,“ uvedla za Okrašlovací spolek předsedkyně Milada Sokolová. Zároveň dodala, že zájemci, kteří by chtěli veřejnosti nabídnout své kuchařské výrobky, se stále mohou hlásit na restaurantdaypv@seznam.cz.

Srpnový Restaurant Day stále hledá domácí kuchaře, cukrářky, pekaře

ilustrační foto ber

V roce 2015 se Prostějovu poprvé představil Restaurant Day. Akci, které se po celém světě účastní tisíce lidí, do města přivedl Okrašlovací spolek města Prostějova. Konala se pravidelně až do roku 2019, kdy ji zastavil koronavirus. Teď to ale vypadá, že si mlsné jazyky opět přijdou na své. A to 29. srpna v Národním domě.

První Restaurant Day roku 2021 by se měl konat od 11 do 13 hodin. Je ale zapotřebí, aby se přihlásili ti, kteří se chtějí svým gastro uměním pochlubit.

„Hledáme  vařící, smažící, pečící..., prostě všechny milovníky dobrého domácího jídla a pití, kteří půjdou takzvaně s kůží na trh. Hlásit se mohou na restaurantdaypv@seznam.cz.,“ doplnila za Okrašlovací spolek předsedkyně Milada Sokolová.

Spoluorganizátorem akce je Marky obchůdek Markéty Valentové. (red)

 

Srpnový Restaurant Day je zpět! Hledá domácí kuchaře, cukrářky, pekaře!

ilustrační foto ber

V roce 2015 se Prostějovu poprvé představil Restaurant Day. Akci, které se po celém světě účastní tisíce lidí, do města přivedl Okrašlovací spolek města Prostějova. Konala se pravidelně až do roku 2019, kdy ji zastavil koronavirus. Teď to ale vypadá, že si mlsné jazyky opět přijdou na své. A to 29. srpna.

„Restaurant Day je v podstatě lokální festival jídla a pití, kdy si restauraci na jeden den v roce může otevřít kdokoliv, ať už tatínek s dětmi, co umí připravit excelentní hamburgery, babička s luxusními švestkovými knedlíky nebo kamarádky, které pečou ty nejlepší dezerty široko daleko. Ve světě se to dělá tak, že v určitý den lidé chodí po městě a v těchto domácích restauracích ochutnávají nabídku. My jsme to ale pojali jinak, všechny zájemce soustřeďujeme na jednom místě,“ uvedla za pořadatele předsedkyně Okrašlovacího spolku města Prostějova Milada Sokolová.

Srpnový Restaurant Day se konat nebude. Zkusíme opět listopad, říká Milada Sokolová

Foto ber

V důsledku malého zájmu kuchařů, pekařů, cukrářek se letoší srpnový Restaurant Day přesouvá na podzim. PvNovinkám to sdělila Milada Sokolová, předsedkyně Okrašlovacího spolku města Prostějova, který je jedním z pořadatelů akce.

"Řada tradičních účastníků se omluvila s tím, že při koncentraci lidí, která na akci vždy je, s ohledem na možnou koronavirovou nákazu účast nebude riskovat," uvedla Sokolová. Stejně tak se neozvali ani noví zájemci z řad veřejnosti.

Termín tak pořadatelé přesouvají na podzim, s největší pravděpodobností na listopad. "Přesuneme i místo konání, tentokrát zase do KaSCentra," dodala Milada Sokolová. (red)

Srpnový Restaurant Day? Nevypadá to dobře, říká Milada Sokolová

ilustrační foto ber

Prostějovany oblíbený Restaurant Day, který probíhal vždy 3x do roka, má tentokrát na mále. "Ačkoliv jsme dali výzvu do médií a obrátili se na stálé "prodejce", lidé se na srpnový termín nehlásí. Domnívám se, že se bojí viru, nic jiného mě totiž nenapadá", domnívá se jedna z organizátorek, Milada Sokolová, předsedkyně Okrašlovacího spolku města Prostějova.

Nedávno proběhla médii výzva, že další ročník Restaurant Day proběhne 28. srpna opět na zahrádce Národního domu. "Obrátili jsme se na stávající kuchaře, cukráře i pekaře s výzvou, aby se přihlásili. Vždy v minulých ročnících jsme měli zpětnou vazbu obratem, prodejců vždy bylo kolem dvacítky. Tentokrát máme pouze čtyři přihlášené, což je málo", uvedla Markéta Valentová, další z organizátorek akce.

Srpnový Restaurant Day se blíží! Hlaste se!

Foto archiv PVNovinky

Stále populárnější Restaurant Day zná svůj nový termín. Kuchaři, kuchařky, cukráři a cukrářky, pekaři a pekařky a vůbec všichni milovníci dobrého jídla a pití, se tentokrát sejdou 29. srpna v době od 11 do 14 hodin opět na zahrádce Národního domu. A hledají se nové chutě!

Pokud máte čas, chuť a kuráž nabídnout ostatním svou specialitu, můžete se hlásit na restaurantdaypv@seznam.cz. "Těšíme se na ty, kteří se účastní pravidelně, ale věříme, že se najdou i tací, kteří nabídnou nové chutě a speciality", zve za organizátory Milada Sokolová, předsedkyně Okrašlovacího spolku města Prostějova. (red)

Chystá se další Restaurant Day! Přihlaste se se svým kuchařským uměním!

ilustrační foto

Stále populárnější Restaurant Day zná svůj nový termín. Bude se konat 8. září a opět na zahrádce Národního domu. Jako vždy jej organizují Okrašlovací spolek města Prostějova a Marky obchůdek Markéty Valentové. Restaurant Day hledá opět ty, kdo své jídlo či pití nabídnou návštěvníkům!

Již nyní je jasné, že se můžete těšit na grilované chobotnice Petra Sokola či pekařské umění Hanky Zatloukalové.  

Pokud máte čas, chuť a kuráž nabídnout ostatním svou domácí specialitu či se předvést svým kuchařským či pekařským uměním, můžete se hlásit na restaurantdaypv@seznam.cz. Ale pospěšte si, o místa bývá abnormální zájem! (ber)

Tip na sobotu: Restaurant Day v KaSC

ilustrační foto plakát

Okrašlovací spolek ve spolupráci s Marky obchůdkem Markéty Valentové pořádají pod záštitou Zdravého města Prostějov májový Restaurant Day. Koná se 25. května od jedenácti hodin ve Společenském domě v Prostějově. 

Květnový Restaurant Day nabídne mimo jiné úžasnou paellu, miniburgery, čočkový dhal, domácí buchty, karamelové řezy, zákusky, sirupy a likéry domácí výroby, výborné sushi, domácí pivo. V nabídce naleznete opětovně marmelády, čokoládové pralinky, cibulády i grilované chobotnice. "Tak neváhejte a přijďte, paleta chutí bude i tentokrát více než bohatá," přidala pozvání předsedkyně Okrašlovacího spolku Milada Sokolová. (red)