Restaurant Day

OBRAZEM: Restaurant Day trhl návštěvnický rekord

Foto ber

 

Letošní první Restaurant Day přilákal do zahrady Národního domu v Prostějově stovky labužníků. A měly z  čeho vybírat.

Paella, minihamburgery, chobotnice, nejrůznější sladkosti, domácí pivo, med, nakládané sýry, nejrůznější druhy kávy. Jen malá ochutnávka z bohaté nabídky. „Jsem ráda, že se dostavilo tolik návštěvníků, je vidět, že tato akce neztrácí na oblibě," nechala se slyšet předsedkyně Okrašovacího spolku  Milada Sokolová. „Chci pochválit také všechny, kdo přišli nabídnout své výtvory. Dali si opravdu záležet a já doufám, že je uvítáme i na dalších Restaurantech," doplnila spolupořadatelka Markéta Valentová, majitelka Marky obchůdku. (ber)

Tip na neděli. Restaurant Day nabídne spoustu chutí a vůní

ilustrační foto ber

Oblíbený Restaurant Day našel své příznivce i v našem městě. Na ten první letošní se můžete těšit už tuto neděli 22. května od 11 hodin v zahrádce Národního domu v Prostějově.

„V nabídce bude, mimo jiné, paella, tapas, španělské víno, tortilly, miniburgery, francouzské větrníčky, ovocné košíčky, věnečky, listové trubičky, šlehačkové řezy, krkonošské kyselo, pikantní fazole, domácí pivo a samozřejmě stálý hit, grilované chobotnice,“ vypočítala za pořadatele Milada Sokolová, předsedkyně Okrašlovacího spolku Prostějov. 

Akci, kterou zaštítilo Zdravé město Prostějov, pořádá Okrašlovací spolek města Prostějova a Marky obchůdek Markéty Valentové. (red)

Gurmáni zbystřete! Květnový Restaurant Day se blíží!

ilustrační foto archiv PvN

Oblíbený Restaurant Day našel své příznivce i v našem městě. Na ten první letošní se můžete těšit v neděli 22. května od 11 hodin v zahrádce Národního domu v Prostějově.

„Už nyní víme, že v nabídce bude paella, tapas, španělské víno, tortilly, miniburgery, francouzské větrníčky, ovocné košíčky, věnečky, listové trubičky, šlehačkové řez, krkonošské kyselo, pikantní fazole, domácí pivo a samozřejmě stálý hit, grilované chobotnice,“ vypočítala za pořadatele Milada Sokolová, předsedkyně Okrašlovacího spolku Prostějov.  

Pokud byste chtěli nabídnout něco ze svého kuchařského, cukrářského či pekařského umu i vy, učinit tak stále můžete na restaurantdaypv@seznam.cz.

Kuchaři, pekaři, cukráři, zbystřete! Další Restaurant Day již v květnu!

ilustrační foto ber

Oblíbený Restaurant Day našel své příznivce i v našem městě. Jste-li zdatnými kuchaři, pekaři, ale i labužníky, vězte, že májový restaurant je na dohled. A vy se do něj můžete začít hlásit!

Uskuteční se v neděli 22. května, opět na zahrádce Národního domu v Prostějově. 

"Je na čase se potkávat, povídat si a seznamovat se a toto je skvělá příležitost, jak si při příjemném ochutnávání a nakupování vyměnit pár milých slov", uvedla jedna z pořadatelek, Milada Sokolová.

"Hlásit se můžete se svými pochutinami již nyní na restaurantdaypv@seznam.cz", dodala Markéta Valentová.

Akci, kterou zaštítilo Zdravé město Prostějov, pořádá Okrašlovací spolek města Prostějova a Marky obchůdek Markéty Valentové. (red)

Restaurant Day už dnes!

ilustrační foto Restaurant Day

Jen koronavirus přerušil tradici prostějovské akce nazvané Restaurant Day. Dnes se po přestávce vrací a čeká na všechny milovníky kulinářských specialit.

"Od 11 hodin můžete v Národním domě ochutnat například mini-hamburgery, tacos, španělské speciality, výborné zákusky nebo se osvěžit skvělými sirupy," pozvaly čtenáře PvN na dnešní akci předsedkyně Okrašlovacíhgo spolku města Prostějova Milada Sokolová a majitelka Marky obchůdku Markéta Valentocá, které Restaurant Day opět připravily. (red)

Letošní první post-covidový Restaurant Day již v neděli!

Ilustrační foto ber

Gurmáni, pozor! Letos první Restaurant Day se uskuteční v neděli 29. srpna v Národním domě v Prostějově. Opět je pod taktovkou Okrašlovacího spolku města Prostějova a Marky obchůdku Markéty Valentové.

„Využijte příležitosti a přijďte ochutnat nejrůznější laskominy na letos první Restaurant Day. Nabídka je víc než pestrá," přidala pozvání předsedkyně Okrašlovacího spolku města Prostějova Milada Sokolová. 

Restaurant Day vypukne v 11 hodin, takže neváhejte. Jinak na vás pochoutky třeba v podobě chobotnic, paelly, makronek či domácích buchet nemusí zbýt. (ber)

Gurmáni těšte se. První post covidový Restaurant Day se blíží!

ilustrační foto Okrašlovací spolek města Prostějova

V roce 2015 se Prostějovu poprvé představil Restaurant Day. Akci, které se po celém světě účastní tisíce lidí, do města přivedl Okrašlovací spolek Prostějov.  Konala se pravidelně až do roku 2019, kdy ji zastavil koronavirus. Teď je ale jasné, že si mlsné jazyky opět přijdou na své. A to již 29. srpna v prostějovském Národním domě.

První Restaurant Day roku 2021 se bude konat v neděli 29. srpna na zahrádce Národního domu. Začne v 11 hodin. „Už nyní víme, že v nabídce budou tradiční grilované chobotnice, domácí buchty, minizákusky, paella, francouzské dezerty, domácí sirupy, limonády a pivo, marmelády a miniburgery,“ uvedla za Okrašlovací spolek předsedkyně Milada Sokolová. Zároveň dodala, že zájemci, kteří by chtěli veřejnosti nabídnout své kuchařské výrobky, se stále mohou hlásit na restaurantdaypv@seznam.cz.

Srpnový Restaurant Day stále hledá domácí kuchaře, cukrářky, pekaře

ilustrační foto ber

V roce 2015 se Prostějovu poprvé představil Restaurant Day. Akci, které se po celém světě účastní tisíce lidí, do města přivedl Okrašlovací spolek města Prostějova. Konala se pravidelně až do roku 2019, kdy ji zastavil koronavirus. Teď to ale vypadá, že si mlsné jazyky opět přijdou na své. A to 29. srpna v Národním domě.

První Restaurant Day roku 2021 by se měl konat od 11 do 13 hodin. Je ale zapotřebí, aby se přihlásili ti, kteří se chtějí svým gastro uměním pochlubit.

„Hledáme  vařící, smažící, pečící..., prostě všechny milovníky dobrého domácího jídla a pití, kteří půjdou takzvaně s kůží na trh. Hlásit se mohou na restaurantdaypv@seznam.cz.,“ doplnila za Okrašlovací spolek předsedkyně Milada Sokolová.

Spoluorganizátorem akce je Marky obchůdek Markéty Valentové. (red)

 

Srpnový Restaurant Day je zpět! Hledá domácí kuchaře, cukrářky, pekaře!

ilustrační foto ber

V roce 2015 se Prostějovu poprvé představil Restaurant Day. Akci, které se po celém světě účastní tisíce lidí, do města přivedl Okrašlovací spolek města Prostějova. Konala se pravidelně až do roku 2019, kdy ji zastavil koronavirus. Teď to ale vypadá, že si mlsné jazyky opět přijdou na své. A to 29. srpna.

„Restaurant Day je v podstatě lokální festival jídla a pití, kdy si restauraci na jeden den v roce může otevřít kdokoliv, ať už tatínek s dětmi, co umí připravit excelentní hamburgery, babička s luxusními švestkovými knedlíky nebo kamarádky, které pečou ty nejlepší dezerty široko daleko. Ve světě se to dělá tak, že v určitý den lidé chodí po městě a v těchto domácích restauracích ochutnávají nabídku. My jsme to ale pojali jinak, všechny zájemce soustřeďujeme na jednom místě,“ uvedla za pořadatele předsedkyně Okrašlovacího spolku města Prostějova Milada Sokolová.

Srpnový Restaurant Day se konat nebude. Zkusíme opět listopad, říká Milada Sokolová

Foto ber

V důsledku malého zájmu kuchařů, pekařů, cukrářek se letoší srpnový Restaurant Day přesouvá na podzim. PvNovinkám to sdělila Milada Sokolová, předsedkyně Okrašlovacího spolku města Prostějova, který je jedním z pořadatelů akce.

"Řada tradičních účastníků se omluvila s tím, že při koncentraci lidí, která na akci vždy je, s ohledem na možnou koronavirovou nákazu účast nebude riskovat," uvedla Sokolová. Stejně tak se neozvali ani noví zájemci z řad veřejnosti.

Termín tak pořadatelé přesouvají na podzim, s největší pravděpodobností na listopad. "Přesuneme i místo konání, tentokrát zase do KaSCentra," dodala Milada Sokolová. (red)