O Zlatého Ámose bojuje učitelka z Prostějova

O Zlatého Ámose bojuje učitelka z Prostějova
ilustrační foto

Studenti Reálného gymnázia a základní školy města Prostějova nominovali do 23.ročníku Zlatého Ámose Radku Mikešovou. Sympatická brunetka se o titul nejoblíbenějšího učitele České republiky utká s 52 pedagogy, které do ankety přihlásili jejich žáci.

„V lednu a únoru budou probíhat regionální kola ankety. V nich musí žáci zajímavým způsobem své kandidáty na titul nejoblíbenější učitel představit porotě a obhájit tak nominaci. V krajích, kde jsou nejméně tři nominovaní, bude udělován titul krajský Ámos,“ uvedl ředitel ankety Slávek Hrzal.

Kdo je Radka Mikešová?
Z Olomouckého kraje je do ankety přihlášeno šest pedagogů, mezi nimiž je i již zmíněná Radka Mikešová. Její žáci o ní mimo jiné napsali: “Naše třídní paní učitelka Radka Mikešová je člověk velkého srdce na pravém místě. Je vždy upřímná, laskavá, ochotná a milá. Neexistuje den, kdy by se nesmála. Pro své mládí je velmi sympatická a krásná. Má velký smysl pro humor. To, že učí teprve třetím rokem, u ní nehraje roli. Naopak, má styl pravého moderního učitele, který si umí získat žáky a studenty. Je obětavá a chápavá. Je také velmi soutěživá, když je sportovní den a třídy mezi sebou soupeří, vydá při fandění za půlku třídy. Její hodiny biologie, chemie a též biologicko-chemického semináře, které na našem gymnáziu vyučuje, jsou nejen velmi poučné, občas náročné a poutavé, ale není hodina, ve které bychom se s ní nezasmáli. Její hodiny jsou zajímavé, a proto i ten, koho tyto předměty moc nezajímají, si přijde na své. Na závěr je nutno dodat, že i po vyučování se věnuje studentům v přírodovědném kroužku, který je velmi oblíbený. Studenti tohoto kroužku předvádějí chemické pokusy na Dnech otevřených dveří nebo na Vědě v ulici a účastní se biologických a chemických olympiád. Vždycky rádi vidíme, že je šťastná a směje se.“

Může být druhou Ámoskou
Semifinále, kterého se zúčastní vítězové regionálních kol, je plánováno na 3. března 2016. Finále v kongresovém centru hotelu Olšanka v Praze se uskuteční 18. března. Kromě Zlatého Ámose bude již tradičně dětskou porotou zvolen Dětský Ámos a na základě hlasování prostřednictvím SMS také Ámos sympaťák. Kromě toho partneři ankety vyberou nejoblíbenějšího učitele chemie, fyziky a českého jazyka.
Slavnostní korunovace nového Zlatého Ámose je spojena s oslavou Dne učitelů na Kantorském bále v sobotu 19. března v Národním domě na Smíchově v Praze.
Není bez zajímavosti, že vítězkou 21. ročníku Zlatého Ámose se stala jiná učitelka z Prostějova, rovněž chemikářka, tentokrát GJW, Ivana Hájková. Doufejme, že si její mladá kolegyně v anketě povede stejně dobře. (ber)

Poslat nový komentář